Tømrerelever fra Herningsholm Erhvervsskole bag dommertårne til VM

Det er tømrerelever fra Herningsholm Erhvervsskole, der har lavet bygningerne til VM-dommerne

Udgivet:11. august 2022, 10.54

Læsetid:2 minutter

Tømrerelever fra Herningsholm Erhvervsskole har lavet de dommertårne, der benyttes ved VM i ridesport hos MCH i disse dage. Foto: PR-foto

1 år siden

UDDANNELSE Hele verdens hesteentusiaster kigger i disse dage mod VM i ridesport i Herning.

Til at bedømme de professionelle præstationer på opvisningsbanerne hos MCH sidder dommerne i lilla tårne fordelt rundt på stævnepladsen, hvor de voterer. Dommertårnene er bygget til lejligheden af elever fra tømreruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier.

- Det har været en sjov opgave, og så er det jo dejligt at vide, at andre får glæde af det, vi har brugt kræfter på, lyder det i en pressemeddelelse fra tømrerelev Joachim Lauridsen.

Han har været med til at lave seks ud af de ni dommertårne, der nu står på stævnepladsen til verdensmesterskaberne.

I alt har 15 tømrerelever bidraget til dommertårnene gennem deres tid i skoleoplæring på Herningsholm. Her er de i lære på skolen i en periode, indtil de får en læreplads hos en tømrermester.

Større motivation

Opgaven med dommertårnene har derfor givet eleverne et retvisende billede af, hvordan det er at være lærling i en virksomhed, mener Henrik Vestergaard, skoleoplæringsinstruktør på tømreruddannelsen.

- Eleverne koncentrerer sig mere om opgaven, når de ved, der er en modtager i den anden ende. Opgaven med dommertårnene har betydet for eleverne, at de har haft noget seriøst at gå i gang med. Eleverne får en forståelse for, at det, de laver, er der nogle andre, som skal bruge, og det er rart at kunne give dem den læring, ligesom når de har en læreplads, siger han.

Flere uddannelser i spil

Dommertårnene var en bestilling fra Herning Kommune.

Herningsholm har fået hjælp til at bygge tårnene af FGU Midt-Vest, hvor eleverne har bidraget til tårnenes skelet, og da tømrereleverne fra Herningsholm var færdige med deres arbejde, fik elektrikerelever fra Herningsholm tårnene over, så de kunne sørge for strøm og el-radiatorer til dommerne.