Om Borgerlistens valgløfter og statsministerens sms-er: Politikermoral vs. andres moral

Udgivet:25. november 2021, 12.45

Læsetid:2 minutter

Knud Nielsen. Foto: Pr-foto

Af Knud Nielsen. Nørreåvej 11 Sunds, folketingskandidat for Nye Borgerlige

ANSTÆNDIGHED Har politikere deres egen form for moral og anstændighed? Når jeg stiller spørgsmålet, er det med baggrund i de mange sager, som præger vores politiske dagsorden.

Lad mig give jer et eksempel fra vores kommunalvalg. Borgerlistens mærkesager har været, at bydelsskolen på Holtbjerg skulle lukke, samt at bruge de 25 millioner kroner, der er sat af til talentcollege, på noget andet.

Men allerede på valgaftenen løb Borgerlisten fra deres mærkesager til fordel for en næstformandsstilling i et midlertidigt §17, stk. 4 udvalg: Den rette arbejdskraft til virksomhederne.

Hvis den anvendte handlemåde er anstændig over for borgerne og løfterne til dem, ja, så vil jeg nødig se, hvordan manglende anstændighed ser ud. Jeg håber inderligt, at vælgerne, hvis de ikke kan huske det ved næste kommunalvalg, bliver mindet om det løftebrud, som Borgerlisten har præsteret.

Landspolitisk er det ikke bedre, her er det bare større tal, man opererer med. Sidst det nye ejendomsvurderingssystem, hvor prisen var anslået til 1,3 milliarder kroner. Nu kommer regningen på 3,6 milliarder kroner. Uden den store hovedregning en merudgift på 2,3 milliarder kroner, og ingen bliver holdt til ansvar for misbrug og spild af vores skattekroner.

Det skulle lige være hændt i en privat virksomhed, så havde der været kontant afregning, farvel og tak, men i politikernes verden hersker der åbenbart ingen respekt for borgernes penge, endsige moral og mod til at tage ansvar.

For at føje spot til skade; Hvorfor slettede Mette Frederiksen og flere topfolk i Statsministeriet deres sms-er? Af sikkerhedsmæssige grunde lød svaret. Det passer ikke, der må ikke sendes og modtages noget som helst på mobiltelefoner, som er klassificeret. Næste spørgsmål: Hvorfor kunne politiet ikke genskabe dem? Når adskillige private firmaer siger, de godt kan genskabes, hvorfor afprøves dette så ikke?

Hvis regeringen havde rent mel i posen og ville bevise det, var det den nemmeste sag at få andre til at afprøve og spore de slettede sms-er.

Der mangler anstændighed og ordentlighed i meget af politikernes spil om magten. Nye Borgerlige vil ændre på den syge kultur og give borgerne deres ret til selv at bestemme over deres liv, penge og land.