Viceborgmester vælger familien: Dropper kandidatur til Folketinget

Viceborgmesteren fra Dansk Folkeparti dropper sit kandidatur til Folketinget og vil finde sig et job

22. januar 2020, 08.26

Viceborgmester Simon Vanggaard har besluttet at opgive sit kandidatur til Folketinget til fordel for familien. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST-BRANDE Sidste sommer meldte Ikast-Brandes første viceborgmester ud, at han var klar til at stille op ved næste folketingsvalg.

Et forløb med selvudvikling har dog ændret på prioriteterne for den 30-årige lokalpolitiker, og kandidaturet er lagt på hylden.

- Ganske kort efter, at jeg var gået på sommerferie sidste år, kunne jeg mærke, at jeg ikke havde det godt. Jeg kunne slet ikke slappe af, når jeg havde fri, og jeg var i tvivl, om jeg var blevet ramt af stress. Derfor gik jeg i gang med et terapiforløb hos en samtaleterapeut for at forebygge det, inden jeg blev syg. Det har ændret mit liv i en positiv retning, og jeg er blevet meget skarpere på, hvad der er vigtigt for mig i mit liv, forklarer Simon Vanggaard i en pressemeddelelse.

- Så længe jeg har små børn, så vil jeg ikke risikere at skulle arbejde i København, selvom det ville være enormt spændende at være folketingsmedlem, og jeg havde en god opstillingskreds på hånden. Min datter, min hustru og vores familieliv er det vigtigste for mig, og sammenholdt med det er det politiske bare sekundært, tilføjer viceborgmesteren.

Han og hustruen, Helle, blev gift i slutningen af november sidste år. Forinden havde de fået datteren Ane.

Det politiske brænder stadig

Det er ikke kun de landspolitiske ambitioner der har ændret sig.

Simon Vanggaard, der siden seneste kommunalvalg har fungeret som fuldtidspolitiker, vil finde sig et job i det private erhvervsliv ved siden af politikken.

- Jeg har været fuldtidspolitiker de seneste to år, hvor politik har været min eneste beskæftigelse. Det har været privilegeret at kunne fokusere 100 procent på det politiske, men omvendt så er den politiske verden også en osteklokke, og jeg trænger til at kaste min energi over noget andet ved siden af mit byrådsarbejde. Det politiske brænder jeg stadig for. Jeg genopstiller og håber på, at Dansk Folkeparti kan blive endnu større ved næste valg, men politik skal være min interesse, og ikke mit arbejde. Derfor leder jeg efter en arbejdsplads, der kunne bruge nogle af de kompetencer, som jeg har, og hvor der er plads til, at jeg stadig kan være lokalpolitiker, for det vil jeg ikke undvære, siger lokalpolitikeren.

Elsker at iværksætte

Simon Vanggaard er uddannet skolelærer, men et job i skoleverdenen er ikke lige det, han leder efter.

- Som formand for børne- og undervisningsudvalget har jeg en tæt berøring med folkeskolen politisk, men jeg vil gerne ud og søge græsgangene uden for det offentlige. Jeg elsker at iværksætte og udvikle, så jeg håber at kunne finde et job, hvor jeg kan være med til at gøre noget småt til noget større. Jeg er dog åben for det meste, så længe det kan hænge sammen med familielivet og mit politiske hverv, siger Simon Vanggaard.