112

Fra døgnrapporten: Tyvene havde travlt i weekenden - lokalområdet ramt af masser af indbrud i private hjem

Her er de vigtigste sager fra politiets døgnrapport

Udgivet:27. marts 2023, 11.00

Læsetid:6 minutter

2 måneder siden

Træls weekend i Sunds: Flere indbrud

SUNDS Lokalpolitiet i Herning har i løbet af weekenden modtaget fire anmeldelser om indbrud i Sunds.

Fredag aften kort før klokken 23 brød ind tyv ind i en villa på Søtoften. Villaen blev gennemrodet, men det er uvist, om der er stjålet noget.

Natten til søndag er smykker og to bærbare computere stjålet fra en villa på Linåtoften. Tyven er kommet ind ved at bryde et badeværelsesvindue op.

Smykker var også tyvens udbytte ved et indbrud i en villa på Hjejlevej i løbet af weekenden. Igen er tyven kommet ind ved at bryde et vindue op.

Ved en anden villa på Hjejlevej har en tyv i tidsrummet fra søndag midnat til tidligt om morgenen søndag brudt et vindue op, men er ikke trængt ind i huset, fortæller lokalpolitiet i Herning.

---

Indbrud i Gjellerup: Forlovelsesringe væk

GJELLERUP/LIND Forlovelsesringe, sølvtøj, smykker og jubilæumsmønter til en værdi af 500 kroner er stjålet ved et indbrud fra en villa på Gjellerupbakken i Gjellerup. Lokalpolitiet i Herning fortæller, at indbruddet er sket natten til lørdag. Tyven er kommet ind ved at bryde et vindue til badeværelset op.

Samme nat var den gal på Solbakken i Gjellerup. Her er tyven kommet ind i villaen gennem vinduet ind til et soveværelse. Det er endnu uvist, om tyven har stjålet noget.

I Lind har en langfingret person også været på spil i weekenden. På Koustrup Mark er terrassedøren ind til villaens køkken brudt op natten til søndag. Her er tyven forsvundet med smykker.

---

Butikstyv i Aldi: Får en straksbøde

HERNING Fredag ved middagstid stoppede personalet hos Aldi på Dæmningen i Herning en butikstyv. Politiet blev tilkaldt, og den polske mand kom med på politistationen. Han havde forsøgt at stjæle en jakke til 249 kroner.

Polakken var anholdt i to timer og måtte gå, da han havde betalt en straksbøde på 500 kroner for forsøget på tyveri fra Aldi i Herning.

--

Føtex i Herning: Stopper butikstyve

HERNING To gange måtte personalet hos Føtex på Bredgade i Herning fredag eftermiddag ringe efter politiet.

Første gang var to drenge på 14 og 15 år taget i forsøget på at stjæle en energidrik. En visitation på stedet viste, at de også hver havde en kniv på sig, som de tidligere havde stjålet i byggemarkedet Bauhaus på Silkeborgvej i Herning.

Drengen på 15 år, der er fra Lind, blev sigtet for butikstyverierne.

Den 14-årige dreng, der er fra Ikast, er for ung til at blive sigtet, men bliver en sag for de sociale myndigheder.

Drengen blev standset klokken 15.34 fredag. En time senere blev to andre butikstyve afsløret i Føtex. Det var en 27-årig kvinde fra Herning og en 26-årig mand fra Viborg. De blev stoppet i et forsøg på at stjæle smykker og make-up for 134 kroner, oplyser lokalpolitiet i Herning.

----

Butikstyv stoppet i Normal: Hun var 13 år

HERNING Fredag kort før klokken 14 blev personalet hos Normal på Bredgade i Herning opmærksom på en pige, der gik rundt i butikken. Pigen blev stoppet, og det viste sig, at hun havde forsøgt at stjæle makeup til en værdi af 59 kroner.

Politiet blev tilkaldt og den 13-årige piges værge og de sociale myndigheder blev kontaktet, oplyser lokalpolitiet i Herning.

---

Ville »jamme« alarm: Tyve stoppet i Bilka

HERNING Lørdag kort før klokken 19 forsøgte to mænd at snyde alarmerne i varehuset Bilka på Golfvej i Herning.

De to mænd havde en »jammer« med, som skulle sætte butikkens tyverisikring ud af drift.

Den virkede ikke, og de to mænd blev stoppet i forsøget på at smugle varer for 10.600 kroner ud af butikken.

De to mænd er, fortæller lokalpolitiet i Herning, begge fra Rumænien og i alderen 27 og 30 år.

---

Gik fra husspektakler: Anholdt med kniv

HERNING Søndag kort før klokken 16 blev politiet kaldt ud til husspektakler i Herning midtby.

På vejen til stedet så politiets patrulje en ung mand på vej væk fra adressen. Han blev standset, og det viste sig, at han havde været en del af balladen, og at han havde en kniv på sig med et 10 centimeter langt knivsblad.

Ingen kom til skade ved husspektaklerne, fortæller lokalpolitiet i Herning, men den 18-årige mand med kniven kom med på politigården, hvor han blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

Han bor på et bosted i Sabro ved Aarhus, som hentede den 18-årige på politistationen i Herning.

----

IKAST/BORDING/FAURHOLT

Fire indbrudstyverier

Politiet kunne oven på weekenden rapportere om fire lokale indbrud.

På Ørnevej i Ikast har der natten til fredag været indbrud i en villa. Et vindue til soveværelset er opbrudt. Udbyttet er smykker og sølvtøj.

Fra en villa på Karen Blixens Vej i Ikast er der i tidsrummet fra onsdag til fredag begået indbrud. Det er uvist, hvordan gerningsmanden har fået adgang til boligen. Indbruddet blev opdaget ved, at en terrassedør stod åben.

Det er endnu ikke overblik over, hvad der er stjålet fra villaen.

Fra en villa på Vejlevej i Bording er der natten til lørdag blevet stjålet en Ipad og en perlekæde.

Endelig har politiet fået anmeldelse om, at der fra en garage på Faurholtvej er blevet stjålet en Husqvarna-havetraktor til en værdi af 25.000 kroner.

Faurholt-tyveriet er sket inden for den seneste måned.

---

20-årig taget med hash i lommen

Ikast

En 20-årig ung mand fra Ikast blev søndag tilbageholdt i sin hjemby.

Politiet fandt på den unge mand 3,74 gram hash, som han bliver sigtet for at være i besiddelse af.

---

Skrig og hjulspin: Dyr aften for mand fra Barde

VORGOD-BARDE En 18-årig mand fra Vorgod-Barde kørte natten til lørdag rundt på Vardevej i Skjern. Han lavede hjulspin og gassede voldsomt op. Det så en af politiets patruljer, der standsede den unge bilist. Han fik på stedet en bøde på 2500 kroner for at køre vildt.

Kort efter kom bilisten igen susende forbi patruljevognen. Han spillede nu høj musik og råbte ud ad vinduet til betjentene, at der ikke er noget bedre end at brænde dæk af.

Han blev standset igen. Denne gang fik den 18-årige fra Vorgod-Barde en bøde på 1000 kroner for at larme på offentligt sted, fortæller lokalpolitiet i Ringkøbing.

---