FCK-træner: Det var vigtigt at melde hårdt ud om guldet

FCK-træner Jacob Neestrup tvivlede aldrig på DM-guldet, som kom i hus efter en svingende start på sæsonen.

Udgivet:04. juni 2023, 21.47

Læsetid:2 minutter

Jacob Neestrup har lige siden sin ansættelse som cheftræner i FC København i oktober krævet, at holdet skulle vinde DM-guld.

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN - Hvem tror du, det var? Det var Vavro, og ham gider jeg ikke komme op at slås med.

Sådan lød det fra FC København-træner Jacob Neestrup, der kom drivvåd ud fra omklædningsrummet i Parken efter et vandbad, som Denis Vavro havde stået for.

Efter søndagens 1-1-kamp mod Randers FC satte Neestrup nogle ord på det danske mesterskab, der ikke virkede så sandsynligt, da han overtog holdet i oktober efter fyringen af Jess Thorup.

- Jeg tror, det gav os noget, at vi meldte så hårdt ud, hvad vi skulle. Både spillere og trænere vidste, at der ikke var andre muligheder. Vi skulle bare ud og vinde det guld, siger Neestrup.

FCK var ti point efter Randers og otte efter FC Nordsjælland, da Neestrup blev forfremmet fra assistent til cheftræner. Det var det mest usikre tidspunkt på vejen mod DM-guldet, forklarer han.

- Da jeg var mindst sikker, sad jeg på et pressemøde herinde i Parken, og vi var ti point efter.

- Da vi først fik kigget hinanden i øjnene, var jeg ikke i tvivl om, at vi nok skulle gøre det og kunne vinde guldet, siger Neestrup.

Han har forsøgt at være sig selv hele vejen igennem og være klar og tydelig i sin kommunikation.

- Jeg har prøvet at skabe et miljø med konkurrence, men også med tryghed. Jeg er glad og stolt over den anerkendelse, jeg har fået.

- Men vi skal huske at hylde spillergruppen. De har rejst sig sammen, og det er flot, mener træneren.

Søndagens 1-1-kamp betød ikke det store, da FCK allerede havde vundet guldet i sidste runde.

- Der gik lidt badedyr i den inde på banen. Kampen kunne være endt 7-7. Det var ikke det, vi ville.

- Men vi må også erkende, at hvis vi skal spille ordentligt om søndagen, så skal ugen også være derefter. Og spillerne har fået lov til at give den gas, og det beklager jeg, siger Neestrup.

/ritzau/