Tove Hindkjær kunne fejre 40 år hos Sagro

40-årsjubilæer er sjældne i nutidens arbejdsmarked, men hos Sagro havde man fem alene 1. august

Udgivet:02. august 2022, 13.00

Læsetid:2 minutter

Tove Hindkjær har været ansat hos Sagro i 40 år. Foto: PR-foto

JUBILÆUM Nu om dage er det ikke ualmindeligt at skifte job. Faktisk viser tal, at hver femte dansker gør det hvert år.

Blandt andet derfor er Sagro en lidt speciel arbejdsplads, for her er det slet ikke ualmindeligt med »voksne« jubilæer. 1. august kunne hele syv medarbejdere fejre sammenlagt 250-årsjubilæum: Fem havde 40-årsjubilæum, og to havde 25-års.

En af dem med 40 år er Tove Hindkjær, som siden 1982 har passet danske landmænds regnskaber. Og da hun er født på landet, var det oplagt for Landbrugscentret at ansætte hende i sin tid, fordi hun »bestemt ved, hvad der er op og ned på en ko.« Og hun har aldrig overvejet at søge væk.

- Arbejdspladsen udvikler sig konstant. Måske har min stol været den samme, men med alt det, der sker omkring mig hver dag, er der ikke mange dage, der er ens. Arbejdsforholdene er rigtig gode, og ikke mindst har gode kolleger sørget for, at jeg stortrives i mit job, siger hun.

Sammenlægninger

Da Tove Hindkjær begyndte, blev hun ansat i Landbrugscentret, mens flere sammenlægninger senere er hun nu i Sagro, som det har heddet gennem seks år. Her passer hun stadig regnskaberne, men der er også kommet flere opgaver til.

For det første er nogle opgaver flyttet fra rådgivere til assistenter, hvilket hun nyder. Det giver løbende en faglig dialog med forskellige i Sagro, og er der noget, som udefra ikke giver mening, stiller hun spørgsmål, så enten hun selv ændrer opfattelse, eller proceduren ændres.

Derudover er hendes menneskelige egenskaber værdsat. Gennem de sidste 15 år har hun været blandt dem, der sørger for, at nye medarbejdere falder godt til. Og det er efterhånden en god håndfuld folk, der har været under hendes vinger.

- Jeg kan godt blive lidt stolt, når jeg ser på en dygtig kollega, som måske har 10-årsjubilæum. Så jeg kan ikke lade være med at kalde nogle af dem for mine »børn,« fordi jeg føler et ansvar. Men også fordi aldersforskellen er, som den er, siger hun og griner højlydt.

Det smittende grin og mange andre egenskaber fejrer Sagro internt i afdelingen. Det sker med en reception tirsdag 23. august.

Indlæser debat