Landsskuet er aflyst

Der bliver hverken køer eller andre dyr og maskiner på landsskuepladsen til juli

7. april 2020, 08.28

Der skal ikke uddeles præmier til kreaturer og andre dyr på årets landsskue. foto: Henrik Ole Jensen

HERNING For bare en uge siden forventede Landsskuet, som er Nordeuropas største dyrskue, at der kunne åbnes op for bestilling af staldpladser lige efter påske.

Nu skal hundredvis af udstillere - både dem med heste, hestekræfter, kreaturer og andet isenkram - finde på noget andet at lave fra 2. til 4. juli, hvor årets udgave af Landsskuet var planlagt til.

Og staldene forbliver tomme i år.

Herning-dyrskuet - som er Danmarks største målt i antallet af udstillede dyr - bliver ramt af regeringens nedlukning af alle festivaler og markeder frem til udgangen af august.

En bestemmelse, som også rammer alle dem, der havde set frem til musikfestival i Skanderborg, Skive, Roskilde eller et andet sted.

50.000 gæster

Sidste år besøgte over 51.000 gæster Landsskuet. I besøgstal bliver det dog overgået af Roskilde Dyrskue, som har omkring 80.000 besøgende over tre dage i kraft af sin nære placering ved hovedstaden.

Roskilde Dyrskue var allerede ude at beklage årets aflysning mandag aften.

»Sommeren plejer at starte med Roskilde Dyrskue. Sådan bliver det desværre ikke i år,« skriver dyrskuet på sin hjemmeside.

Mens de store festivaller og dyrskuer trækker massevis af gæster, er der også mindre begivenheder, der bliver ramt. Aulum Dyrskue, som er et af de små lokale dyrskuer - med marked - der er tilbage, bliver ikke til noget. Det skulle være afholdt lørdag 8. august.