BEC skifter navn

»BEC Financial Technologies« er det nye navn på virksomheden, der har en stor afdeling med 140 ansatte i Herning

23. april 2021, 16.26

BEC har hovedkontor i Roskilde og en stor afdeling i Herning. Foto: PR-foto

ERHVERV En af Danmarks største datavirksomheder skifter navn fra »Bankernes EDB Central« til »BEC Financial Technologies«.

- Vi har valgt et navn, der fortæller klart, hvad vi laver, og som også er til at forstå for de mange medarbejdere i Danmark og Polen, der ikke taler dansk, fortæller administrerende direktør Jesper Nielsen i en pressemeddelelse.

BEC Financial Technologies leverer al den teknologi, pengeinstitutter i Danmark har brug for. Kunderne tæller store og små pengeinstitutter lige fra Nykredit til Frøslev-Mollerup Sparekasse. Tilsammen servicerer BEC-pengeinstitutterne 20-30 procent af alle danske bankkunder. Virksomheden omsatte i 2020 for to milliarder kroner.

Navnet var næsten retro

BEC har hovedsæde i Roskilde samt en stor afdeling i Herning med 140 ansatte.

- Vi står i en rivende udvikling, hvor vi forenkler vores måder at arbejde på, åbner vores it-platform og integrerer vores egne it-løsninger med den nyeste teknologi fra globale partnere, såsom decentrale cloudløsninger fra SAS Institute, Microsoft og Salesforce. Så det er sådan set hverken »edb« eller særlig »centralt« længere, siger Jesper Nielsen.

I oktober lancerede virksomheden et nyt logo og nyt design, hvor ordene »financial technologies« blev en del af logoet.

I marts annoncerede virksomheden omfattende forandringer, der skal forenkle BEC’s organisation og processer - og planen er blandt andet at reducere antallet af chefstillinger fra 200 til 130-140.

I denne uge besluttede virksomhedens generalforsamling så at skifte selskabets navn.

- Efter 51 år med navnet »Bankernes EDB Central« var det næsten blevet retro. Men vi har kaldt os »BEC« i årevis, og er i dag en helt anden virksomhed. Så det skal vores navn også afspejle, siger Jesper Nielsen.