Nye daginstitutioner er en topprioritet

16. september 2021, 14.25

Jonathan Damgaard. Foto: PR-foto

BØRN Jeg husker stadig hverdagsglimt fra min tid i børnehaven. Både mine tre yngre søskende og jeg har altid været glade for at vokse op i Herning. Her har vi oplevet trygge og gode rammer. Og sådan skulle det gerne være for alle børn og unge!

Men lige nu går det stærkt i vores kommune. Mange børnefamilier og studerende flytter hertil. Alene over de næste 10 år forventes en stigning på knap 1100 flere børn og unge i alderen 0-17 år.

Tilflytning og stigende børnetal er en positiv udfordring for Herning Kommune. Men selvfølgelig skal rammerne også følge med. Det gælder både vores børnehaver, folkeskoler og uddannelser!

Sådan skal det også være i Hammerum/Gjellerup. Her er ingen tvivl om, at der er mangel på daginstitutionspladser i området. Mange partier har allerede meldt sig på banen for at gøre noget ved pladsmanglen. Det er kun godt med bred politisk opbakning.

Og her er jeg glad for at kunne sige, at Venstre vil handle.

I løbet af næste byrådsperiode er vi indstillet på at afsætte penge til byggeriet af en ny daginstitution i Hammerum/Gjellerup.

Venstre er klar til at udvide, bygge og investere for at matche den gode udvikling - ikke bare i Hammerum/Gjellerup, men i hele kommunen.

Løsningerne skal være langsigtede, økonomisk holdbare og udviklet i samarbejde med lokalområderne.

Når vi oplever vækst, skal rammerne følge med.

Det er en topprioritet for både Venstre og mig.

Læs også
Står vi med et problem?

Indlæser debat...