Spansk medie: Valencia viser interesse for Evander

Valencia holder ifølge et spansk medie godt øje med Evander Ferreira fra FC Midtjylland

10. april 2020, 11.58

Evander Ferreira har i denne sæson tegnet sig for syv mål og otte assists i FC Midtjylland. Den 21-årige brasilianer er dermed både topscorer og »assistkonge« i klubben. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD FC Midtjylland har store forventninger til et kæmpesalg af brasilianske Evander Ferreira, og inden corona-krisen virkede det sandsynligt, at skiftet kunne ske allerede i denne sommer.

Nu er der dukket et konkret rygte op. Det spanske medie Super Deporte, som er en online sportsavis med hovedsæde i byen Valencia, hævder, at den spanske storklub Valencia CF holder godt øje med Evander.

Den 21-årige brasilianer er ifølge mediet et emne som konkurrent og aflastning for anfører Dani Parejo på den centrale midtbane i den spanske klub.

Hvis Valencia vil have fat i Evander Ferreira, bliver det formentlig dyrt for storklubben. FCM’s bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, sagde i februar således om Evander Ferreira:

- Han kan måske godt blive klubbens rekordsalg, og så snakker vi på den anden side af de 100 millioner kroner. Hvis den rigtige klub kommer på banen og vil have ham, kan prisen gå op. Vi lader ham i hvert fald ikke gå billigt, lød det dengang fra Rasmus Ankersen til TV MidtVest.

Evander Ferreira har kontrakt med FC Midtjylland frem til sommeren 2024. Kontrakten blev i februar forlænget med et halvt år fra december 2023 til 30. juni 2024.

Evander da Silva Ferreira

Født 9. juni 1998 i Rio de Janeiro, Brasilien (21 år)

Position: Offensiv midtbane

Højde: 179 centimeter

Søn af spilleragenten Evandro de Oliveira Ferreira

Kontrakt med FC Midtjylland til sommeren 2024

55 kampe og 18 mål for FC Midtjylland

Udvalgte meritter:

Tidligere topscorer i den brasilianske U17-liga med 26 mål

11 kampe og 7 mål for det brasilianske U17-landshold. Deltog ved U17-VM i 2015, hvor Brasilien røg ud i kvartfinalen

Kom på avisen Guardians liste over 50 af de bedste talenter fra årgang 1998. Præcis som Mikkel Duelund og Bozhidar Kraev kom det for årgang 1997

Fik debut for Vasco da Gama som 17-årig. Han kom til Rio-klubben allerede som otte-årig. Han har spillet 54 kampe og scoret 5 mål for Vasco da Gama