Manglende brændstof koster Vettel andenplads i Ungarn

Sebastian Vettel er diskvalificeret fra Formel 1-grandprix, fordi hans racer havde for lidt brændstof tilbage.

1. august 2021, 23.17

Sebastian Vettel (tv.) blev nummer to i Formel 1-grandprixet i Ungarn, men han er nu blevet diskvalificeret.

MOGYORÓD Den tyske kører Sebastian Vettel (Aston Martin) mister sin andenplads fra søndagens Formel 1-grandprix i Ungarn.

Han er blevet diskvalificeret, fremgår det på Formel 1's hjemmeside søndag aften.

Årsagen til diskvalifikationen er, at der var for lidt brændstof tilbage i tyskerens Aston Martin efter løbet til, at der kunne afleveres en passende prøve.

Ifølge reglerne skal der kunne fjernes en liter brændstof fra bilerne, men det var kun muligt at tage en prøve på 0,3 liter fra Vettels bil.

Formel 1 oplyser, at Aston Martin-teamet vurderede, at der var 1,44 liter brændstof tilbage i tanken, men at det ikke var muligt at få nok ud.

- Teamet fik flere muligheder for at prøve på at få den nødvendige mængde brændstof ud af tanken, men det var imidlertid kun muligt at pumpe 0,3 liter ud, lyder det i kendelsen.

Aston Martin-teamet skriver på Twitter, at man er ærgerlig over forløbet.

- Tabet af de 18 point er skuffende for teamet, men det fjerner ikke indtrykket af en ellers fejlfri kørsel af Sebastian, skriver teamet.

Tyskeren, der fire gange har vundet VM-titlen, havde med andenpladsen ellers tangeret sit hidtil bedste resultat i sæsonen.

Løbet i Ungarn blev overraskende vundet af franske Esteban Ocon (Alpine), der tog sin første Formel 1-grandprixsejr i karrieren.

Den regerende verdensmester, briten Lewis Hamilton (Mercedes), sluttede som nummer tre.

Han bliver nu forfremmet til andenpladsen, mens spanieren Carlos Sainz (Ferrari) bliver nummer tre.

Med forfremmelsen fra tredje- til andenpladsen udbygger Lewis Hamilton også føringen i den samlede stilling til hollænderen Max Verstappen, der må nøjes med at blive rykket op fra tiende- til niendepladsen.

Hamilton er otte point foran Verstappen, der ellers førte samlet inden søndagens grandprix.

/ritzau/