Ny køreplan: Morgentog stopper på samtlige stationer mellem Silkeborg og Herning

18. september 2020, 12.02

Fra 2021 stopper morgentoget på alle fire stop mellem Silkeborg og Herning - blandt andet i Hammerum. Foto: Lars Work Kristensen

HERNING Fredag formiddag besluttede en forligskreds af Folketingets transportordførere, at morgentoget mellem Silkeborg og Herning fra 2021 vil stoppe i Engesvang, Bording, Hammerum og Birk Centerpark.

Socialdemokratiets transportordfører, Thomas Jensen, oplyser i en pressemeddelelse, at ændringen bliver indført for at tilgodese studerende, som ikke ville kunne have nået deres skoler med det hidtidige oplæg til en køreplan.

- Det er en ændring, som selvsagt kommer morgenpendlerne fra Engesvang, Bording, Hammerum og Birk Centerpark til gode, så de kan komme frem til deres slutdestination i fornuftig tid for eksempel i forhold til ringetider på skoler og i uddannelsesinstitutioner, så alt i alt er det en god og vigtig beslutning, vi har truffet til gavn for borgerne i Midtjylland, siger Thomas Jensen.

Køreplanen for det første regionale lyntog, afgang Aarhus 5:49 og ankomst Herning 7:09, ændres, så det stopper på samtlige stationer mellem Silkeborg og Herning. Fra Herning fortsætter toget til Struer, og en konsekvens af ændringen bliver, at dette tog vil køre 20 minutter senere end først planlagt.