Delta-variant er kommet til Herning: Rammer mange og kræver stor indsats med smitteopsporing

Den smitsomme delta-variant er nu også fundet her i området

5. juli 2021, 11.07

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Fund af den smitsomme delta-variant af coronavirus i Herning har i weekenden udløst en stor arbejdsopgave med at få inddæmmet smitten - og opsporet de mange nære kontakter.

Varianten blev i torsdags fundet hos to medarbejdere på Valdemarskolen ved kviktest, som om fredagen blev bekræftet af PCR-test. Den ene af medarbejderne har børn på Snejbjerg Skole, som dermed også er ramt - 10 medarbejdere og 65 elever er sendt i isolation.

Indtil i dag, mandag, har Styrelsen for Patientsikkerheds anbefalinger været, at både nære kontakter og nære kontakters nære kontakter har skullet i isolation, hvis der var tale om deltavarianten af coronavirus.

- Når der smitteopspores med nære kontakter til nære kontakter, er det virkelig noget, der forgrener sig, oplyser Louise Raunkjær, der er direktør for Børn og Unge i Herning Kommune, og som tilføjer:

- Søndag har vi haft en række ledere på arbejde. De har orienteret rigtig mange forældre om, at de skal tage kontakt til smitteopsporingen.

Læs også
Vaccinetilslutningen er stor i Herning Kommune: Virkelig godt at se
Abonnement

Svært at håndtere

Klokken 9 mandag morgen kunne man på rådhuset så læse på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside, at det ikke længere anbefales, at nære kontakters nære kontakter til smittede med deltavarianten skal gå i isolation.

- Det har været svært at håndtere smitten, når retningslinjerne hele tiden ændrer sig, og der kommunikeres gennem medierne, inden de officielle myndigheder er klar med udmeldinger, lyder det fra Louise Raunkjær.

- Styrelsen anbefaler fortsat, at man bliver testet på 4. og 6. dagen. Vores ledere vil selvfølgelig ud fra de nye retningslinjer - når vi kender dem helt præcist - tage kontakt til familierne igen, tilføjer hun.

Fra Herning Kommune lyder opfordringen, at alle, der er i tvivl om egen situation, kontakter smitteopsporingen direkte, så man kan få en afklaring hurtigst muligt.

Weekendens deltasmitte - og smitteopsporing

To medarbejdere på Valdemarskolen blev i torsdags kviktestet positive med delta-varianten af coronavirus, og testene blev fredag bekræftet med PCR-test.

Det betød i weekenden smitteopsporing af nære kontakter til nære kontakter. Det gælder særligt for den ene medarbejder, der har børn på Snejbjerg skole og i dagplejen.

Alle både nære kontakter og nær kontakt til nær kontakt skal testes mandag og onsdag.

På Valdemarskolen berører det 17 børn og 15 medarbejdere, som er nære kontakter. 13 børn og 4 medarbejdere er nære kontakter til nære kontakter.

Derudover rammes en del af de børn, der transporteres i taxa til og fra skole. 21 børn fra Valdemarskolen er nære kontakter til nære kontakter på grund af taxakørsel. Det gælder også to børn fra Herningholmskolen, et barn fra Lundgårdskolens special-SFO Bibo og et barn fra Galaxen. Og i alt 14 taxachauffører.

På Snejbjerg Skole hjemsendes de børn i klubben, som var tilstede fra tirsdag til torsdag i sidste uge. 65 elever fra 2.–4. årgang og 10 medarbejdere på Snejbjerg Skole skal også i isolation.

To dagplejehjem bliver berørt af smittetilfældene. To dagplejere og fire daglejebørn er nære kontakter til nær kontakt.

På aflastningstilbuddet Tjørringhus er 10 børn og 4 medarbejdere nære kontakter til nære kontakter fra tre nære kontakter på Valdemarskolen.

Kilde: Herning Kommune

Indlæser debat...