Bøn fra regionen: Ring ikke til 1-1-2

12. marts 2020, 18.25

Sundhedsystemet viser tegn på overbelastning på grund af coronavirus. Region Midtjylland beder folk ikke ringe til 1-1-2 for at overbelaste den livsnødvendige akuttelefon med generelle spørgsmål om coronasmitten. foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HERNING Frygten for coronavirus får mange til at ringe til lægevagten for at få svar på spørgsmål om coronavirus. Der er lang ventetid, og det får nogle til at prøve at ringe på akuttelefonen 1-1-2.

- Lad være, lyder bønnen fra Region Midtjylland på Facebook.

- Vi har selvfølgelig fuld forståelse for, at der er mange spørgsmål og bekymringer i den her ekstraordinære situation, men vi har brug for alles hjælp til at sænke ventetiden på lægevagtens linjer til gavn for akut syge, skriver regionen og anbefaler, at folk i stedet bruger myndighedernes corona-hotline på 7020 0233, hvis de har generelle spørgsmål om coronavirus. Der kan også findes svar på hjemmesiden www.coronasmitte.dk.

Region Midtjylland skriver i sit nødråb også, at folk bør ringe til egen læge i åbningstiden - også ved akutte symptomer.

Lægevagten på 7011 3131 skal kun kontaktes ved akutte symptomer når egen læge er lukket og det ikke kan vente til i morgen.

Region Midtjylland opfordrer til, at folk kun ringer 1-1-2 ved alvorlig ulykke eller livstruende sygdom med symptomer som alvorlig åndenød, lammelser og stærke brystsmerter.