Turbulent sæson kan ende i triumf for afgående HIH-træner

Den afgående cheftræner, Kristian Kristensen, er stolt af, at Herning-Ikast Håndbold i aften kan spille sig i DM-finalen

1. maj 2019, 09.00

Spillerne fra Herning-Ikast Håndbold kunne juble efter den overraskende sejr på udebane over Odense Håndbold i den første semifinale. I aften kan holdet sikre sig en overraskende finaleplads. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Håndbold Det kan ende som i eventyrene, hvor man går så grueligt meget igennem, før det hele slutter lykkeligt.

For Herning-Ikast Håndbold - og ikke mindst cheftræner Kristian Kristensen - har der været mange genvordigheder i sæsonens løb. I aften kan holdet, på trods af alle udfordringerne, spille sig til en overraskende DM-finaleplads. Efter sejren i udekampen mod Odense Håndbold i lørdags i den første semifinale er HIH finaleklar med uafgjort eller sejr i aften i Ikast.

- Det er faktisk en vanvittigt situation, vi står i, for man skal huske baggrunden, siger cheftræner Kristian Kristensen.

Tilbage ved sæsonstarten mistede HIH anfører Veronica Kristiansen, der skiftede til den ungarske storklub Györ, og kort inde i denne sæson blev en anden norsk profil, nyerhvervelsen Stine Skogrand, ukampdygtig på grund af graviditet.

Cheftræner Kristian Kristensen fik ingen erstatninger for de to nøglespillere.

- Vi har spillet sæsonen med en historisk smal trup, og alligevel står vi her, pointerer HIH-træneren.

Desuden blev det i løbet af sæsonen klart, at han selv stopper som cheftræner efter sæsonen, mens den nuværende assistent, Mathias Madsen, overtager jobbet. Det kom frem, at ledelsen i Herning-Ikast Håndbold havde ført samtaler med potentielle afløsere for Kristian Kristensen, og det endte med en konflikt mellem træneren og ledelsen, som mundede ud i, at samarbejdet altså ophører efter sæsonen.

Oven i købet måtte Kristian Kristensen på et tidspunkt lide den tort, at der på klubbens hjemmeside i nogle få timer var en nyhed om, at klubben havde fritstillet ham. Opslaget blev hurtigt pillet af igen.

- Jeg blev hængt til tørre, erkender Kristian Kristensen op til aftenens store kamp.

På baggrund af disse hændelser er det ekstra imponerende, at HIH står med muligheden for at komme i DM-finalen.

- Hvor vil jeg ønske for pigerne, og da også for mig selv, at vi kan slutte sæsonen af med en finaleplads. Det kan selvfølgelig godt være, at det ikke lykkes, men så har vi stadig lavet en vanvittig præstation, påpeger den afgående HIH-træner.

- Så jeg er godt nok stolt. Det må jeg sige, understreger han.

Har flere ting i ærmet...