Fra Lokal Avisen: Fællessang i højskoleforening

Den nu tidligere leder af Herning Kirkes Drengekor besøger Aulum Højskoleforening 17. november. Der bliver også sang

12. november 2020, 11.55

Mads Bille har været leder af Herning Kirkes Drengekor i 35 år. Han stoppede i sommer, men han synger videre i Aulum Fritidscenter 17. november. Foto: Tom Laursen

AULUM Mads Bille kommer til Aulum Højskoleforening tirsdag 17. november og fortæller om den fantastiske rolle, fællessangen har fået i Danmark under coronakrisen, og om sine 35 år med Herning Kirkes Drengekor og om sine visioner for sangens rolle i fremtidens samfund.

Mads Bille vil undervejs lede fællessangen fra klaveret, og Aulum Fritidscenter sørger for, at alle kan synge »coronasikkert«, da deltagerne sidder på stolerækker med god afstand mellem stolene og med front samme vej.

Kunstnerisk leder

Mads Bille gik i sommer på pension fra drengekoret efter 35 år i jobbet, og han har været en afgørende inspirator og drivkraft bag udviklingen af Herning Kirkes Drengekor og musiklivet ved Herning Kirke. Helt på pension går Mads Bille dog ikke. Han fortsætter som kunstnerisk leder hos Den Jyske Sangskole og med sin indsats i Sangens Hus, som han har brugt mange kræfter på de sidste par år.

Aulum Højskoleforening gør opmærksom på, at på grund af coronaen er tilmelding til sang- og fortælleaftenen nødvendig. Det sker til Anders Helleskov senest på fredag.