Borgerservice åbner med tidsbestilling

26. maj 2020, 11.10

Telefonerne er åbne, selvom døren er låst. Foto: Modelfoto.

RINGKØBING-SKJERN Tirsdag 2. juni genåbner borgerservice samt en lang række andre services i Ringkøbing-Skjern Kommune for, at borgerne igen kan møde fysisk frem.

Det hele kommer dog til at foregå i en lidt anden udgave, hvor der stadig er fokus på sikkerhed, og hvor beskæftigelsesområdet fortsat er underlagt særlige restriktioner, fremgår det af en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at partierne på Christiansborg er enige om en yderligere genåbning af Danmark. Med aftalen blev der åbnet op for, at kommunens administrativt ansatte igen kan møde ind på deres arbejdspladser.

Det giver mulighed for at borgerne igen kan møde fysisk frem.

- Det er det næste naturlige skridt, efter vi bød velkommen til de store elever i folkeskolen, og læsehestene igen kunne låne bøger på vores biblioteker. Nu åbner vi op for, at borgerne og erhvervslivet igen kan mødes fysisk med deres sagsbehandlere, ligesom man igen kan få lavet pas og kørekort, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Borgmesteren pointerer, at der vil være tale om en lidt anderledes åbning, end vi er vant til.

- Der er tale om en genåbning, hvor vi skal følge de sundhedsfaglige retningslinjer, så vi undgår at coronavirussen igen begynder at smitte. Derfor vil der stadig gælde en række restriktioner, så vi beskytter hinanden, siger han.

Hentet ved indgangen

De særlige restriktioner betyder blandt andet, at selv om borgerservice genåbner, så kommer det til at foregå på en måde, hvor der tages hensyn til både de ansattes og besøgendes sikkerhed.

Lokalerne er blevet indrettet, så der sikres den rigtige afstand mellem personer. Nyseskærme er hængt op, som vi kender det fra butikkerne. Og så indføres der for en periode obligatorisk tidsbestilling.

- Vi ved, at rigtig mange har ventet på at kunne henvende sig hos Borgerservice igen. For at overholde de sundhedsfaglige retningslinjer har vi derfor for en periode indført tidsbestilling. Det betyder, at man kun kan møde op i vores åbningstid, hvis man har bestilt tid på forhånd. Rent praktisk vil dørene stadig være lukkede, og de ansatte vil hente borgeren uden for indgangen ved den aftale tid, siger leder af Borgerservice Torben Andersen.

Mens resten af kommunen lige nu er ved at forberede genåbningen, så er situationen hos kommunens Jobcenter og i fagområdet Beskæftigelse en anden.

Dele af lovgivningen på beskæftigelsesområdet er fortsat suspenderet, hvilket betyder, at de ansatte endnu ikke må tage på besøg eller have fysisk kontakt med borgerne. Jobcentret vil derfor fortsat varetage jobformidling, sagsbehandling og opfølgningssamtaler som telefonmøder eller som virtuelle møder med borgere og virksomheder.

Kommunen afventer om den yderligere genåbning får større betydning for beskæftigelsesområdet.