Dødsfald i Videbæk: Hjælpsom og med gå-på-mod

Udgivet:05. oktober 2022, 12.45

Læsetid:2 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

MINDEORD Søstrene Astrid, Anna og Gerda har sendt mindeord om deres lillebror, Christian Michael Nissen, Videbæk, der pludselig er død i en alder af 68 år:

Christian Nissen blev født og voksede op sammen med sine fire søstre på en landejendom i Vorgod.

De syv første skoleår blev afviklet på Vorgod Skole, før turen gik til Videbæk og sluttede med en 10. klasses afgangseksamen.

Derefter startede en ny hverdag, idet han fik læreplads hos den lokale el-installatør Sv. Åge Christensen, hvor han blev udlært som elektriker.

Herefter kaldte militæret, og værnepligten blev aftjent på Flyvestation Karup, hvor han blev uddannet til hundefører og indgik i den vagttjeneste, der bevogter det store område. Fører og hund udviklede under tjenesten et så tæt forhold, at han fik hunden med sig efter hjemsendelsen.

Christian havde en tid haft et godt øje til sin halvkusine Anne Grethe, og det endte med bryllup kort før indkaldelsen. Den første tid bød jo nok på udfordringer for det unge par. Men med en imponerende indsats, der indebar flid, sparsomlighed og gå-på-mod, fik de skabt et godt hjem for familien, der nu også rummede Dorthe og nogle år senere også Annette.

De første år boede de i en nedlagt landejendom i Fjelstervang, senere en tid i Brejning, indtil de købte villa på Spætten i Videbæk.

Christian Nissen arbejdede en tid hos Vittrup Jespersen i Videbæk, hvor han sammen med en kammerat gravede højspændingsledninger ned. Det var hårdt arbejde, og derfor købte Christian Nissen resolut en brugt rendegraver, for sådan en får jo ikke ondt i ryggen.

I 1981 blev han ansat på Videbæk Energiforsyning, hvor han, bortset fra et kort sidespring til Vildbjerg Varmeværk, var ansat til sin pensionering.

Christian var en dygtig og velanset medarbejder. Ved sin fratræden blev han spurgt, om de måtte ringe efter ham i pressede situationer, og det blev efterhånden til mange timer, hvor han med sin viden og indsigt kunne hjælpe sin gamle arbejdsplads.

For 10 år siden havde han den store sorg at miste Anne Grethe. Men Christian Nissen overtog husmor-forpligtelserne og blev efterhånden ret ferm i køkken, hus og have.

Fritiden blev udnyttet på forskellig vis, blandt andet på motorcyklen, som var hans store hobby. Mange kilometer blev tilbagelagt på ryggen af først den store BMW og nu til sidst på en ny Honda.

Under coronakrisen med skolelukning fik han en ny og givende hobby, idet han agerede hjælpelærer for barnebarnet Amalie. De to fik et rigtig godt forhold til hinanden ved køkkenbordet på Spætten.

Christian Nissen er og vil blive savnet af hele familien. Hans markante meninger, hans hyggelige besøg, og hans hjælpsomhed med små el-opgaver vil ikke blive glemt.

Æret være Christian Nissens minde.

Indlæser debat