Sissel i Operahuset med Læserklubben

Juletur til København med smuk julekoncert i Operahuset, ophold på Copenhagen Admiral Hotel samt besøg i stemningsfulde Tivoli. Læserklubben juler 19.-20. december

8. september 2019, 07.01

Den norske sangerinde med den pragtfulde stemme optrådte første gang i tv i 1983 og siden da har karrieren taget fart. Foruden sangkarrieren har hun faktisk også medvirket i filmen »Flyvende Farmor«.

Alt går op i en højere enhed, når Operahuset lægger akustik og omgivelser til Sissel Kyrkjebøs pragtfulde julekoncert. Den norske sangerinde kan noget, som ikke er mange forundt, og det samme kan man vel sige om vores smukke operahus på Holmen.

Det er med en behagelig rislen ned af ryggen, at man kan sætte sig tilrette i operasalen torsdag aften og blot nyde.

Forinden har vi ved otte-tiden om morgenen taget komfortbussen fra Sørens Rejser fra Silkeborg, Ikast og Herning. Undervejs mod hovedstaden bliver der serveret morgenkaffe og rundstykker, og på Fyn skal vi ud og strække benene lidt.

Herfra kører vi direkte til Copenhagen Admiral Hotel, lige i centrum ved havnefronten.

På havnefronten

Det flotte og specielle hotel er indrettet i et mere end 200 år gammelt korntørringsmagasin fra 1787. Stedet og bygningen på havnefronten har i århundreder været centrum for fantastiske og markante begivenheder. Havnefronten myldrede allerede tilbage i 1700-tallet af aktivitet - idet pakhuset udgjorde hjertet i skibsfarten til og fra hele verden.

Huset har været vidne til og overlevet en lang række begivenheder gennem tiden. Branden på Christiansborg brød ud i 1794. Blandt de københavnere, der mistede deres bolig i branden, var også kongefamilien, der efterfølgende flyttede ind på Amalienborg. Dette resulterede i et naboskab mellem pakhuset og kongefamilien, der eksisterer den dag i dag.

»Slaget på Reden« udspilledes i 1801 så at sige uden for vinduerne af pakhuset. Blot seks år senere var bygningen vidne til englændernes ubarmhjertige bombardement af København.

I dag fremstår Copenhagen Admiral Hotel som ét af hovedstadens mest moderne og karismatiske hoteller.

Den maritime stemning og historiens vingesus sidder stadig i husets massive træbjælker og rå murstenshvælvinger.

De bedste pladser

Vi indkvarterer os og kan nyde de dejlige omgivelser, indtil vi atter mødes i hotellets restaurant, hvor vi klokken 17 får serveret en lækker tre-retters menu.

Herefter kører vi mod Holmen og det smukke operahus.

Koncerten begynder klokken 20, så inden vi sætter os på vores pladser, har vi måske lige tid til at se os lidt omkring i det fantastiske hus. Tag et blik på Olafur Eliassons utrolige lysekroner, der med en diameter på tre meter, 8000 spejle og 300 lamper funkler selv i sollys.

Vi har pladser i bedste kategori, så vi alle kan nyde såvel Sissels skønne ydre, som hendes fantastiske stemme på fornemmeste vis. Når koncerten er slut, køres der retur til hotellet.

Julehjerter og sne

Efter en dejlig morgenbuffet fredag pakker vi bussen og kører til Tivoli, hvor julehyggen har fået maksimal gas.

Den skønne gamle forlystelsespark er forvandlet til et sandt julemekka med mange flotte boder, julesne, små optrin med mere. Stadeholderne har alle arbejdet hårdt for, at deres boder er så smukt og festligt pyntede som overhovedet muligt. Alle bugner de af gaver, delikatesser, mad og drikkevarer.

Midt på eftermiddagen forlader vi København og vender snuden mod Midtjylland.

Forventet hjemkomst mellem klokken 19.30 og 20.30.

Prisen er

Prisen for denne juletur er 2895 kroner for avisens abonnenter. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 2995 kroner.

Prisen inkluderer:

Buskørsel i moderne langtursbus

Morgenkaffe og rundstykker

Tre-retters menu

Overnatning på Copenhagen Admiral Hotel

Transport til/fra Operahuset

Koncertbilletter kat. A

Morgenbuffet

Entré til Tivoli