Betaler alle den skat, de skal?

3. december 2021, 11.28

CORONA-HJÆLP Pelle Dragsted fra Enhedslisten lavede tilbage i 2020 et opslag om selskabers skattebetaling i Danmark. Som han sagde: »Det støder mig sgu lidt, at selskaber som for eksempel Scandic-hotelkæden, der i årevis ikke har betalt skat i Danmark, med den seneste hjælpepakke kan modtage økonomisk hjælp på op til 60 millioner kroner fra den fælleskasse, de selv undgår at betale til.«

Det har fået mig til at undersøge, hvordan det står til med flere andre store selskaber i Danmark, danske såvel som udenlandske. Det blev en deprimerende erfaring.

Af de selskaber, jeg tilfældigt udvalgte, betalte langt størstedelen ikke skat til den danske skattekasse.

Seneste tilgængelige opgørelse fra skat er tallene fra 2019. Her er et udpluk:

Q8 - 0 skat, Fujitsu - 0 skat, Bootz.com - 0 skat , Intersport - 0 skat, Facebook - 0 skat, Power - 0 skat, Booking.com - sender overskuddet til Holland, Blackstone ejendomsinvest - 0 skat, Sportsmaster - 0 skat, Zalando - sender overskuddet til Tyskland, Hotels.com - 0 skat, Scandic Hotels - 0 skat, Hilton-hoteller - 0 skat.

Retfærdigvis skal det siges, at mange danske selskaber betaler deres selskabsskat.

Jeg synes, det må være rimeligt at forvente, at de store selskaber, der har fået del i corona-hjælpepakkerne, forpligter sig til at vise samfundssind mod det fællesskab, der har hjulpet dem under krisen.

Personligt vil jeg undgå at handle hos disse selskaber.

Indlæser debat