Skoler får flere penge: Kan styrke undervisning

Folkeskolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune skal næste år have et løft for fire millioner kroner

19. oktober 2020, 10.24

Folketinget giver næste år landets kommuner ekstra penge til et løft af folke­skolen. Ringkøbing-Skjern Kommune vil styrke undervisningen og give elever bedre trivsel. Foto: Tony Brøchner

RINGKØBING-SKJERN Fire millioner kroner ekstra til børnene i folkeskolen.

Det er den bunke penge, som politikerne i Ringkøbing-Skjern Byråds børne- og familieudvalg har foran sig, når udvalget mødes i morgen, tirsdag.

De ekstra fire millioner kroner kommer fra Folketinget, der har besluttet at give landets kommuner flere penge til et løft af folkeskolen.

Ud til nye distrikter

Ringkøbing-Skjern Kommune har forhørt sig hos lærernes fagforening Fjordkredsen og hos skolelederne om brugen af de ekstra penge.

Fire millioner kroner svarer til, at kommunens folkeskoler samlet kan få næsten 10 lærere mere ansat.

Forslaget, som børne- og familieudvalget skal se på, lyder, at pengene fordeles ud på de tre nye distrikter, som kommunen fra næste år vil dele skoler og daginstitutioner op i.

Skoler og daginstitutioner i Videbæk, Spjald, Fjelstervang, VorgodBarde, Troldhede og Nr. Vium er et af de tre distrikter.

De fire millioner kroner fordeles efter, hvor mange skoleelever der er i hvert distrikt.

Styrke undervisning

Det bliver op til de nye distriktsledere sammen med lederne i skoler og daginstitutioner at fordele de ekstra midler.

Fjordlisten foreslår sammen med skolelederne og kommunens embedsværk, at pengene bruges på ekstra lærerkræfter til at styrke undervisningen, hvor der er behov, på at forbedre indsatsen for trivsel i klasser med behov for det, til at afsætte flere ressourcer til det specialiserede område og endelig på at gennemføre en bedre normering på skoler med en stor andel af tosprogede elever.