Herning får ny uddannelse til byen i 2020

Fra 2020 kan man blive finansbachelor i Herning

10. oktober 2019, 17.31

Der kommer en ny finansuddannelse til Herning næste år. Foto: PR-Foto

UDDANNELSE Erhvervsakademi MidtVest kan fra sommeren 2020 tilbyde unge en uddannelse til finansbachelor. Den er rettet mod job inden for finansiering, revision, ejendomshandel og –administration, forsikring og økonomistyring.

Uddannelsen varer tre og et halvt år og der er fokus på blandt andet økonomi, finansiering, jura, statistik, forretningsforståelse samt kommunikation.

Alle studerende på uddannelsen skal vælge et område, som de specialiserer sig indenfor, så de uddanner sig målrettet til en specifik profession. Undervejs i forløbet er der både klasseundervisning og en obligatorisk praktikperiode i en virksomhed på fem måneder.

- Vi glæder os utrolig meget til at udbyde finansbacheloruddannelsen i Herning og dermed kunne bidrage til et løft af kompetenceniveauet og medvirke til at sikre konkurrenceevne og beskæftigelse inden for det finansielle område i Midt- og Vestjylland, udtaler rektor Henriette Slebsager i en pressemeddelelse.

Voksende efterspørgsel

I forvejen udbyder Erhvervsakademi MidtVest den to-årige uddannelse til finansøkonom i både Herning og Holstebro, oplyser uddannelseschef Hans Jørgen Skriver.

- Vi har i flere år mødt en voksende efterspørgsel efter også at kunne tilbyde finansbacheloruddannelsen – både fra potentielle studerende samt fra en del virksomheder – især inden for den finansielle sektor. Og vi ved desværre, at en del dygtige unge mennesker indtil nu har været nødt til at rejse væk fra området for at blive finansbachelorer. Dem kan vi optage nu og dermed fastholde i det midt-vestjyske. Og vi forventer at optage 25–30 allerede fra sommeren 2020, siger uddannelseschefen.

Man er berettiget til SU på uddannelsen, som man kan få adgang til via en gymnasial eksamen (STX, HF, HHX, HTX eller EUX) eller én af følgende erhvervsuddannelser: Handelsuddannelse med specialer, kontoruddannelse med specialer, finansuddannelsen eller it-supporter.