112

Bil holdt i tomgang: Blev stjålet af 25-årig mand på udgang fra fængsel

Beruset og narkopåvirket biltyv kørte i morges galt syd for Kibæk, oplyser politiet

4. december 2021, 10.41

25-årige var på udgang fra en fængselsstraf, da han i morges stjal en bil og kørte galt syd for Kibæk. Foto: Toke Hage

SØNDER FELDING En 25-årig mand er lørdag formiddag til lægetjek på Regionshospitalet Herning efter en række dumheder tidligt i morges.

Manden har op til weekenden fået bevilget udgang fra statsfængslet i Sønder Omme, Og da han klokken 04.30 befandt sig i nabobyen Sønder Felding, kom han forbi en adresse på Nørre Alle.

Her var en beboer i gang med at forvarme sin bil, der holdt i tomgang foran huset.

Udgang inddraget

Bilen på Nørre Alle var i morges for stor en fristelse for den 25-årige.

- Vi sendte i morges en patruljevogn af sted mod Sønder Felding. Men vi nåede ikke længere end syd for Kibæk, før vi opdagede den 25-årige, der var kørt galt i den stjålne bil på Vardevej, fortæller Anders Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Han oplyser, at den 25-årige ved sin anholdelse var tydeligt påvirket - formentlig af både alkohol og narkotika, som nu skal fastlægges i en blodprøve.

- Han vil blive kørt direkte tilbage til fængslet. Hans udgangstilladelse er blevet inddraget, siger vagtchefen og tilføjer, at han ikke ved, hvor skadet den stjålne bil er.

Ville hente sin hund

Den 25-årige er angiveligt ikke kommet alvorligt til skade.

- Moralen i historien er, at man ikke skal lade sin bil stå i tomgang. Det er faktisk en overtrædelse af færdselsloven, siger vagtchefen, som dog mener, at der i den aktuelle sag er nogle formildende omstændigheder.

Det forlyder nemlig, at bilejeren blot var gået ind for at hente sin lille hund, da tyveknægten kom forbi.

Sagen ligner til forveksling et tilsvarende tyveri i Ikast, hvor en lokal bilist for 14 dage siden ligeledes fik sin bil stjålet, da han ville tø ruderne op i vinterkulden, inden han skulle på arbejde.

I denne sag er biltyven dog så vidt vides endnu ikke fundet.