Nyhedsoverblikket tirsdag morgen: Joe Biden hæver flygtningeloft efter kritik

4. maj 2021, 06.58

Joe Biden vil hæve den amerikanske flygtningekvote til over 60.000, meddelte han mandag. Her ses han forlade Marine One-helikopteren sammen med førstedame Jill Biden mandag efter et besøg i Virginia. Alex Wong/Ritzau Scanpix

MORGENPOST Godmorgen - her er de vigtigste nyheder fra ind- og udland.

Folkeskolen slår dørene helt op i yderligere genåbning

Politik: Alle folkeskoleelever kan torsdag komme tilbage i skole på fuld tid. Det står klart, efter at en aftale om yderligere genåbning natten til tirsdag er faldet på plads mellem regeringen og størstedelen af Folketingets partier. Samtidig bliver omstridt regel om bordbestilling på barer og restauranter sløjfet. Fitnesscentre og indendørs idræt kan også genåbne.

Aftale ligner dødsstød til store festivaler til sommer

Politik: Udendørs arrangementer for et stående publikum og festivaler står til at kunne tage imod op til 2000 deltagere mellem 21. maj og 1. august. Efter 1. august er der lagt op til maksimalt 5000 deltagere.

Biden hæver flygtningeloft i USA til 62.500 efter kritik

Udland: Joe Biden har genoplivet en plan om at hæve loftet for antallet af flygtninge, som hvert år får lov til at komme ind i USA, til 62.500. Det fortæller den amerikanske præsident mandag.

Model klar for syddansk personale som har fået AstraZeneca

Indland: Sundhedspersonale i Syddanmark, der har fået første stik med AstraZeneca-vaccinen, vil få andet stik med vaccinen fra Moderna. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Hver tredje kræftpatient danner ikke antistoffer trods vaccine

Indland: Op mod hver tredje kræftpatient, der har fået to vaccinestik imod covid-19, har ikke udviklet antistoffer mod virusset en måned efter det sidste stik. Det viser resultater fra en igangværende undersøgelse.

Bill og Melinda Gates skal skilles efter 27 års ægteskab

Udland: Efter 27 års ægteskab skal Microsoft-milliardæren Bill Gates og hustruen Melinda Gates skilles. Det oplyser de to i en fælles erklæring på Twitter.

Etisk Råd-formand: Coronapas presser folk i deres vaccinevalg

Politik: Det skal være muligt at tilvælge en coronavaccine fra AstraZeneca eller Johnson & Johnson, som er blevet skrottet fra det generelle vaccinationsprogram. Men reelt vil valget ikke nødvendigvis være frit, mener Anne-Marie Gerdes, som er formand for Etisk Råd.

Det sker i dag:

07:30 Pandora kommer med kvartalsregnskab: Smykkefirmaet fremlægger regnskabstal. Mere

08:00 Jyske Bank kommer med kvartalsregnskab: Jyske Bank offentliggør regnskab for de første tre måneder. Mere

09:15 Sag om beslaglagt Porsche kommer for retten: Retten i Lyngby behandler et spørgsmål om beslaglæggelse af en leaset Porsche i forbindelse med vanvidsbilisme. Mere

13:00 Pfizer kommer med regnskab: Den amerikanske medicinalkoncern og medproducent af covid-19-vacciner Pfizer kommer med regnskab for første kvartal.

16:00 Forsvarsminister deltager i mindehøjtideligheder: Forsvarsminister Trine Bramsen (S) deltager i dag i tre mindehøjtideligheder i anledning af befrielsesaftenen 4. maj 1945.

Ankesag om tilbageholdt skib i Suez-kanalen: En egyptisk domstol har givet myndighederne ret til at tilbageholde containerskibet "Ever Given". Denne beslutning har UK Club, forsikringsselskabet i sagen, anket. Domstolen behandler anken i dag. Mere

Frankrigs parlament stemmer om klimalov: Parlamentet i Frankrig stemmer om en omfattende lov til beskyttelse af klimaet. Mere

14:00 Ugens kontakttal for coronavirus bliver meldt ud: Statens Serum Institut offentliggør klokken 14.00 den ugentlige beregning af kontakttallet, der er en indikator for, hvorvidt epidemien er til- eller aftagende. Mere