Fernisering torsdag: Kunst med sav og pensel

19. november 2019, 12.26

Sten Kristensens arbejde kan ses i Den Gule Bygning i Vildbjerg på torsdag og de følgende tre weekender. Foto: Privatfoto

VILDBJERG Kunstforeningen Trehøje har fjernet værkerne fra den seneste udstilling og er nu klar med en ny i Den Gule Bygning i Vildbjerg. Torsdag er der fernisering på udstillingen, som omfatter malerier af Jens Frederik Rasmussen, Herning, og arbejder med dekupørsav, udført af Sten Kristensen fra Nees nær Vemb.

Jens Frederik Rasmussen er udlært maler, og det var under uddannelsen, lysten til at udtrykke sig kunstnerisk opstod. Han bruger kraftige farver, og inspirationen er hentet fra Jørgen Jakobsen og Asger Jorn. Jens Frederik Rasmussen har tidligere ladet sig inspirere i Italien og Frankrig, men nu er det den danske natur, som inspirerer, og han har lavet adskillige bestillingsarbejder til fabrikker og og kirker, ligesom han er begyndt at arbejde med skulpturer.

Netop de naturtro skulpturer er Sten Kristensens kendetegn. Han er autodidakt, og da han syntes, han havde udforsket, hvad løvsaven kunne, gik han videre med dekupørsaven. Han udstiller typisk på kunst- og husflidsudstillinger.

Udstillingen med Sten Kristensens og Jens Frederik Rasmussens arbejder kan efter torsdagens fernisering ses de følgende tre weekender i eftermiddagstimerne.