Let-Køb i Fjelstervang: Fem drenge tog initiativ til støtte

200 kroner tjente fem drenge i Fjelstervang. Pengene har de givet til købmanden

Udgivet:02. februar 2023, 11.49

Læsetid:2 minutter

Lone Vestersager fra Fjelstervang SFO er stolt over de initiativrige drenge: fra venstre Alfred Therraphat Kramer Andersen, Elliot Mølgaard Lauritzen, Magnus Mortensen Gregersen Fassel, Harald Hilligsø Kejser og Sylvester Mølgaard Lauritzen. Foto: Mette Christensen

1 måned siden

FJELSTERVANG - Vi har hørt de voksne snakke om, at købmanden (Let-Køb i Fjelstervang, red.) måske skal lukke - for evigt. Derfor fik vi ideen til at sælge perleplader og så give pengene til købmanden. Så skal den måske ikke lukke. For hvor skulle vi så købe fredagsslik, appelsiner, mælk og sure lakridser?

Sådan siger otteårige Alfred Therraphat Kramer Andersen, der sammen med sine jævnaldrende venner Elliot Mølgaard Lauritzen, Magnus Mortensen Gregersen Fassel, Sylvester Mølgaard Lauritzen og Harald Hilligsø Kejser har lavet stakkevis af perleplader i SFO'en på Fjelstervang Skole.

Ros til drengene

- Vi anede ikke, at drengene havde de planer. De lavede en masse flotte perleplader, som de brugte mange timer på at lave. Det var først, da de havde været rundt at sælge perlepladerne, det gik op for os, at det var det, de havde planlagt, siger en af medarbejderne i Fjelstervang SFO, Lone Vestersager.

De fem drenge pakkede perlepladerne i en kasse og gik derefter rundt i Fjelstervang, hvor de bankede på dørene og spurgte, om beboerne var interesserede i at købe perleplader.

- Vi fik solgt en masse, fortæller Elliot Mølgaard Lauritzen.

- Folk var søde, siger Magnus Mortensen Gregersen Fassel.

- Vi fik meget ros, lyder det fra Sylvester Mølgaard Lauritzen.

- Der var mange der sagde, vi var nogle søde drenge, supplerer Harald Hilligsø Kejser.

Købelysten var stor hos indbyggerne i byen, og hurtigt kunne drengene melde alt udsolgt. De havde solgt for 225 kroner.

Stolt medarbejder

Samme dag kunne de stolte drenge overrække 200 kroner til en rørt Ane Clausen, der arbejder hos Let-Køb.

Og de resterende 25 kroner ...?

- Vi brugte 25 kroner på at købe tyggegummi, som vi delte alle fem, lyder det grinende fra Harald Hilligsø Kejser.

- Jeg er meget stolt af drengene. Sikke et initiativ! siger Lone Vestersager, inden hun vender sig mod drengene og med smil på læben siger:

- Jeg synes virkelig, I har fortjent de 25 kroner, I brugte på tyggegummi.

Drengene har siddet stille og lavet perler i mange timer ved det lille bord i et hjørne i Fjelstervang Skoles SFO. Foto: Mette Christensen
Koncentration. Foto: Mette Christensen

Indlæser debat