FCM henter forsvarsklippe i Sønderjyske: Jeg kunne ikke takke nej til FCM

Midterforsvareren Stefan Gartenmann skifter til FC Midtjylland på en treårig kontrakt. Sportschef kalder ham en stærk forsvarer og holdspiller

Udgivet:28. juni 2022, 09.58

Læsetid:3 minutter

Stefan Gartenmann (t.v.) kæmper her mod Paulinho og Nikolas Dyhr for at vinde en hovedstødsduel. Fra i dag er de tre holdkammerater. Gartenmann skifter nemlig fra Sønderjyske til FCM. Foto: Kent Rasmussen/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Sommerens første tilgang er en realitet i FC Midtjylland.

De danske vicemestre og pokalvindere har skrevet en treårig kontrakt med den 25-årige forsvarer Stefan Gartenmann, der i de seneste fem sæsoner har spillet for Sønderjyske.

Han har kontraktudløb denne sommer og ankommer til FCM på en fri transfer.

Forsvarsspilleren har i sin tid i Sønderjyske bevist sine kvaliteter som en duelstærk og stabil forsvarer i 3F Superligaen.

- Stefan er en stærk forsvarsspiller i sin bedste fodboldalder. Han har været vice-anfører i Sønderjyske og spillet to pokalfinaler i de seneste sæsoner, siger Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Gartenmann har spillet 174 kampe for Sønderjyske gennem de fem sæsoner, han har været i klubben, og scoret 10 mål for holdet. Det er dog ikke mål og assists, der har fået FCM til at hente midterforsvareren til klubben.

- Han sætter en ære i sine pligter, og han gør alt for at holde målet rent. Han er en holdspiller, der gerne vil have sine medspillere til at stråle, og jeg tror på, at vi i fællesskab kan fortsætte hans udvikling i vores stærke miljø, siger Svend Graversen.

Stefan Gartenmann

Født 2. februar 1997 i Roskilde (25 år)

Position: Midterforsvarer

Klubkarriere:

FC Roskilde -2013

Heerenveen, Holland 2013-2017

Sønderjyske 2017-2022

FC Midtjylland 2022

Udvalgte meritter:

Dansk pokalvinder 2019/20

Vinder af det hollandske U21-mesterskab 2016 og 2017

44 ungdomslandskampe for Danmark

Scorede årets mål i superligaen

Stefan Gartenmann har dog også vist, at han kan stråle offensivt. Således blev hans saksesparksmål mod Randers FC kåret til årets mål i superligaen i den forgangne sæson.

- Når jeg er med i boksen, så skal der nok ske lidt lækkert. Lad os se, om det ikke bliver til endnu en scoring på saksespark, siger Stefan Gartenmann i pressemeddelelsen fra FCM.

Forsvareren er opvokset i Roskilde og spillede for FC Roskilde, indtil han som 16-årig skiftede til Heerenveen i Holland. Forsvareren havde fire år i den hollandske klub og var med til at vinde to hollandske U21-mesterskaber, før han i sommeren 2017 skiftede hjem til superligaen og Sønderjyske.

Nu satser han på at tage næste skridt fremad i sin karriere.

- Jeg havde bebudet, at jeg ville prøve noget nyt og gerne i udlandet, men så opstod muligheden med Midtjylland. Den kommer ikke to gange, så det var med at slå til, siger Stefan Gartenmann i klubbens pressemeddelelse.

- I FCM får jeg mulighed for at prøve mig af på øverste hylde i Danmark med både europæisk fodbold og kamp om trofæer. Det var en mulighed, jeg ikke kunne takke nej til, siger den 25-årige forsvarer.

Og ambitionerne for den kommende sæson er ligeså høje hos den nye FCM-spiller, som de er for klubben selv.

- Vi skal i et europæisk gruppespil. Og så skal vi jagte mesterskabet. Det er målet og min forventning, fastslår Stefan Gartenmann.

Han har spillet 44 ungdomslandskampe for Danmark - heriblandt to kampe for U21-landsholdet.

Tidligere i karrieren har han også gjort sig som højre back, men i FCM’s 3-4-3-system bejler han fortrinsvis til de tre pladser i det centrale forsvar. Der skal han - som situationen ser ud lige nu - kæmpe om spilletiden mod Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Daniel Høegh, Mads Døhr Thychosen, Juninho og de unge talenter Pablo Ortiz og Ousmane Diomande. Men transfervinduet løber som bekendt helt frem til 1. september.

Stefan Gartenmann får nummer fire på trøjen og har første træning med sine nye holdkammerater allerede i dag.

Læs også
<span>FCM-sportschef fastslår:</span> Vi skal have én offensiv profil mere <span>FCM-sportschef fastslår:</span> Vi skal have én offensiv profil mere
Læs også:
FCM-sportschef fastslår: Vi skal have én offensiv profil mere
Læs også
<span>FCM’s stortalent om tysk drømmeskifte:</span> Det var kun derfor, jeg ikke forlængede <span>FCM’s stortalent om tysk drømmeskifte:</span> Det var kun derfor, jeg ikke forlængede
Læs også:
FCM’s stortalent om tysk drømmeskifte: Det var kun derfor, jeg ikke forlængede

Indlæser debat