Advarsel fra politiet: Pas på hjælpsomme mennesker

12. juli 2019, 10.12

foto: martin ballund

HERNING Det er sæson for tricktyve, advarer lokalpolitiet i Herning, hvor ældre bliver snydt af på overfladen hjælpsomme mennesker.

I Herning blev et ægtepar ved 16-tiden snydt på parkeringspladsen ved Føtex. De blev stoppet af en udenlandsk kvinde, da de triller ud til bilen med indkøbsvognen. Kvinden vil gerne overtage indkøbsvognen. Da ægteparret har læsset varerne ind i bilens bagagerum, lykkes det tricktyven at fiske en pung med 700 kroner og dankort op af en taske, mens hun betalte ægteparret de 20 kroner for at låne indkøbsvognen,

Tricktyven er en kvinde med sydlandsk udseende i alderen 40-50 år. Hun var kraftig af bygning og bar en lyslilla jakke.

På samme tid blev en 60-årig mand fra Herning ringet op af sin bank. Banken fortalte, at hans dankort blev spærret, efter der var hævet 15.000 kroner på det. Manden havde ved 14-tiden handlet ind hos Lidl på Viborgvej. Da han skulle betale for sine varer, henvendte et udenlandsk udseende ægtepar sig til ham. De spurgte, om han havde tabt en 100 krone-seddel. Det sagde han ja til, fik pengesedlen, men ude på parkeringspladsen kom ægteparret igen til ham og sagde, at sedlen var deres. Manden hev sin pung frem og gav dem de 100 kroner tilbage.

Intetanende kørte han hjem og fik så et par timer senere besked fra banken om, at ægteparret havde stjålet hans dankort fra pungen og hævet de 15.000 kroner.

Ægteparret beskrives som sydlandsk udseende og i alderen 30-40 år.

- Folk skal være opmærksomme på alle former forhenvendelser, specielt fra ikke-danskere, der virker hjælpsomme. Tricktyvene går især efter ældre mennesker, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard hos lokalpolitiet i Herning.