Triumf for Sunds Seahawks: Har for første gang spillet sig i DM-finalen

For første gang i klubbens historie er floorball-holdet fra Sunds i DM-finalen

Udgivet:26. marts 2022, 17.46

Læsetid:1 minut

De glade og stolte Sunds-spillere umiddelbart efter, at holdet før første gang spillede sig i en DM-finale. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

11 måneder siden

FLOORBALL Med en sejr på 5-4 på hjemmebane lørdag over Benløse i den anden semifinale er Sunds Seahawks kvalificeret til årets DM-finale. I sidste weekend blev udekampen i Benløse vundet med samme cifre, og dermed går Sunds videre med sammenlagt 2-0 i serien, hvor der blev spillet bedst af tre kampe. Det er første gang, at mandskabet er i DM-finalen.

En fyldt hal i Multicenter Sunds fik en intens og taktisk præget kamp at se. De mange tilskuere kunne juble allerede efter 84 sekunder, hvor Mikkel Skov bragte hjemmeholdet foran. Et halvt minut senere udlignede de sjællandske gæster til 1-1. Sunds vandt dog perioden 2-1, og Benløse kom aldrig foran i kampen.

Men de udlignede til både 2-2 og 3-3. Bare et enkelt minut inde i sidste periode scorede Jonas Højmark på et bragende langskud til 4-3, og da Simon Lauridsen gjorde det til 5-3 med godt fem minutter tilbage, lignede det en afgørelse.

Sen Sunds-udvisning

Men samme Simon Lauridsen blev udvist med tre minutter tilbage, og Benløse udnyttede det powerplay til at komme på 4-5.

Kampens sidste sekunder blev nervepirrende, men Sunds flot kæmpede sig igennem med den velspillende keeper Mathias Mikkelsen i spidsen, og til sidst kunne jublen bryde løs. Holdet skal for første gang spille DM-finale.

Finalen spilles over én kamp lørdag den 9. april i Frederiksberg Hallen i København. I skrivende stund er modstanderen ikke fundet, men det ligger til at blive Frederikshavn Blackhawks.