Holtbjerg har det godt

13. september 2019, 14.50

Formand for forebyggelsesudvalget i Herning Kommune, Karlo Brondbjerg (KD)

samarbejde Vi har alle god grund til at glæde os over de positive nyheder i Holtbjerg området. Mange synes, at det er en godt område i Herning at bosætte sig i. Den gennemsnitlige beboelsestid er på samme niveau som i resten af kommunen, så det er sted folk gerne bliver boende.

En del familier i området har haft brug for ekstra hjælp, men heldigvis er der mange interesse- og samarbejdspartnere, der har bakket op om at bibeholde det attraktive bydelsmiljø.

Forebyggelsesudvalget er tovholder på et samarbejdsprojekt til 16 millioner kroner, hvor også Landsbyggefonden, boligselskaber, afdelingsbestyrelse og beboere i Holtbjerg med flere støtter op om projektet.

Frivillige foreninger, gademedarbejdere og bydels-ambassadører gør et stort arbejde på gadeplan, så der inviteres til blandt andet lektiehjælp, kurser i livsstil, beskæftigelsesmuligheder, forældreskab, café miljø, temaaftner, udflugter med mere.

Indsatserne har været en succes. Holtbjerg er inde i en positiv udvikling indenfor næsten alt, hvad der kan måles på. Jeg kan også nævne, at danskkundskaberne hos de unge er klart bedret, og karaktergennemsnittet i skolen er stigende. Beboerne udviser ansvar, og begrebet »hærværk« er næsten blevet et fremmedord.

I forbindelse med indvielsen af den flotte shelter plads ved Holtbjerg sø, blev jeg mødt af et par unge, der med stolthed i stemmen inviterede mig til café aktiviteter.

Jeg er både glad og stolt over at bo i en kommune, hvor så mange er aktive i foreningslivet, og jeg mener, at resultaterne taler for sig selv. Jeg håber, at både forebyggelsestanken og foreningslivet i Herning kommune fortsat vil blomstre.

Formand for forebyggelsesudvalget i Herning Kommune, Karlo Brondbjerg (KD) Berit J‡¶rgensen