FCM udvider staben med skotsk træner

Skotske Austin MacPhee er blevet en del af trænerstaben i FCM. Samtidig fortsætter han som assisterende landstræner for Nordirland

25. februar 2021, 11.29

Austin MacPhee (t.h.) var til EM 2016 som assisterende landstræner for Michael O’Neill på det nordirske landshold. MacPhee er nu blevet tilknyttet FCM’s trænerstab, men skotten fortsætter også sit arbejde på det nordirske landshold. Foto: Ritzau Scanpix/AP

FODBOLD Hvis nogen har hørt højlydte britiske anvisninger fra FCM-bænken i forårets første kampe i Superligaen, er det Austin MacPhee, man har hørt.

Den 41-årige skotte er blevet tilknyttet FC Midtjyllands trænerstab som supplement til cheftræner Brian Priske, assistenttræner Kristian Bach Bak og de efterhånden mange specialtrænere.

Det oplyser de danske mestre på sin hjemmeside.

Austin MacPhee har været assisterende landstræner for Nordirland siden 2014, og det vil han også fortsat være - sideløbende med sit job hos FCM.

Skotten havde ikke en stor karriere som aktiv, men han nåede dog at spille i både Rumænien og Japan, før han stillede støvlerne på hylden som 27-årig.

På trænerfronten har han arbejdet sig frem via job hos klubberne Cowden, St. Mirren og Hearts of Midlothian. Hos sidstnævnte var han midlertidig cheftræner i 2019.

Allerede i 2014 var han en del af trænerstaben hos Mexico ved VM i Brasilien, og senere samme år begyndte han at arbejde hos Nordirland.

Austin MacPhee har blandt meget andet også kompetencer indenfor dødbolde og taktisk analyse.