Cronhammar-værk udstilles på lollandsk kulturfestival: Det har aldrig været udstillet før

Ingvar Cronhammar har skænket kunstværket Blodstille til kulturfestivalen Lys over Lolland

20. juli 2021, 08.53

Billedhugger Ingvar Cronhammars værk Blodstille har aldrig før været udstillet, men til august kan det opleves på lollandsk kulturfestival. Ingvar Cronhammar døde i maj. Han blev 73 år. Foto: Tom Laursen

HERNING-LOLLAND Når kulturfestivalen Lys over Lolland afholdes på Saxkjøbing Sukkerfabrik fra 20. august til 29. august, kan man opleve et kunstværk af afdøde Ingvar Cronhammar. Det skriver Tv2 Øst.

Blodstille hedder værket, som ikke tidligere har været udstillet. Herning-kunstneren, der blev 73 år, skænkede selv kunstværket til festivalen.

- Det er dybt vemodigt at udstille det værk, som han har skabt til os, og at han ikke selv kan opleve det. Men værket taler for sig selv, siger kunstnerisk leder Susanne Grue Jørgensen til Tv2 Øst og kalder det samtidig for »et fantastisk værk«.

Billedhuggeren var selv inviteret med til festivalen, der har 20-årsjubilæum i år.

Susanne Grue Jørgensen vil over for Tv2 Øst ikke afsløre, hvordan selve værket ser ud, da hun ønsker, at det skal være en overraskelse for kulturfestivalens gæster, men hun fortæller dog, at »det er et tredelt værk med inskription«.

Læs også
Set fra altanen: Cronhammar fortjener et museum
+Abonnement

Indlæser debat...