Høgild-firma skal levere brint til 500 taxaer

Everfuel får stor københavnsk brintordre i et projekt sammen med Toyota

Udgivet:07. januar 2022, 15.34

Læsetid:2 minutter

Everfuel skal fylde brint på 500 københavnske taxaer i fremtiden. Foto: PR-foto

BRINT Brintvirksomheden Everfuel meddeler, at de sammen med Toyota og selskabet Drivr, går efter at have i alt 500 brinttaxier kørende på de Københavnske veje i 2025, og de første 200 af dem skal allerede være lanceret i slutningen af 2022. De tre virksomheder har i 2021 lanceret 100 brinttaxier i København og samarbejdet, og erfaringerne har givet appetit på mere.

Everfuel leverer allerede brint til Drivrs taxaer og vil være den eneste brintudbyder i hele den femårige kontrakt. Everfuel arbejder nu aktivt på at etablere yderligere brinttankstationer i hovedstadsområdet for at imødekomme den stigende efterspørgsel fra de nye Mirai-taxier og andre køretøjssegmenter.

Begejstret direktør

Samarbejdet mellem Toyota, Drivr og Everfuel har i 2021 bevist, hvordan brinttaxier er en del af en fossilfri fremtid. Det danner et solidt fundament for virksomhedernes fremtidige samarbejde, og de søger nu at ekspandere yderligere uden for Danmark for at tilbyde grøn transport til endnu flere taxakunder.

- Vi kunne ikke være mere begejstrede for at indgå aftalen med Drivr og Toyota. Vi hos Everfuel vil levere lokalt produceret grønt brint til projektet og bygge yderligere infrastruktur for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter nul-emissionsmobilitet. Det er et væsentligt skridt i vores proof-of-business-fase, hvor vi i samarbejde med vores partnere viser, hvordan hele brintværdikæden kan hænge sammen. Vi ser meget frem til det fortsatte samarbejde med Drivr og Toyota for at få brint til at ske og dekarbonisere transport i stor skala, siger Jacob Krogsgaard, administrerende direktør hos Everfuel i en pressemeddelelse.

En stor milepæl

Haydar Shaiwandi, administrerende direktør hos Drivr, kalder aftalen med Toyota og Everfuel for en forpligtelse til brint.

- Og vi er glade for at have begge selskaber om bord for at skalere brint-taxier. Med aftalen i hånden er vi nu klar til at imødekomme den stigende efterspørgsel efter fossilfri taxakørsel blandt vores kunder, og vi er stolte af at kunne bistå i den grønne omstilling inden for mobilitet. Vi ser det som en stor milepæl og ser frem til at udforske brint-taxiernes yderligere potentiale, siger Haydar Shaiwandi.

Hos Toyota kalder man det for et kæmpeskridt.

- Toyota er stolte af at være en del af et af de største grønne taxiinitiativer i Europa. Vi ser Mirai’en som et perfekt match til taxabranchen, hvor chaufførerne vil opleve en bil, der er fuldt tanket inden for tre-fem minutter, og kunderne får en gnidningsfri og emissionsfri oplevelse ved at køre gennem København, siger Bo Svane, chef for mobilitet og nye virksomheder hos Toyota Danmark.