Du har to uger til at få klippekortet brugt

Klippekort­automaterne på perroner og i busser fjernes fra 15. januar

31. december 2016, 11.09

Fem måneder efter at salget af pap-klippekort til Arriva, DSB og Midttrafik sluttede, forsvinder automaterne i busser og på togperroner nu. Indtil 15. august kan man dog stadig få værdien af eventuelle overskydende klip refunderet. Foto: Henrik Ole Jensen

MIDTJYLLAND Skulle man stadig have nogle klip tilbage på et 10-turskort til Arriva, DSB eller Midttrafik, er det med at få dem brugt. Fra søndag 15. januar forsvinder automaterne i busser og på togperroner nemlig, og det er dermed slut med at kunne bruge de gammelkendte klippekort.

Rejser man jævnligt med bus eller tog, henvises man i stedet til at bruge det landsdækkende rejsekort. Alternativet er de dyrere enkeltbilletter, som kan købes på billetsalgssteder, i billetautomater, i busser eller som print-selv-billetter.

Både DSB og Midttrafik tilbyder dog også en særlig app, som ikke kun gør det muligt at købe enkeltbilletter via mobiltelefonen, men også populært sagt forvandler mobilen til et digitalt 10-turskort.

Med appen kan man også købe billetter til visse arrangementer og attraktioner.

Derimod kan Midttrafiks app ikke bruges i tog fra hverken DSB eller Arriva.

Hvor DSB har lavet en lignende app til køb af digitale billetter og klippekort til sine tog, nøjes Arriva med at henvise til rejsekortet, som foreløbig flere end to millioner danskere har taget til sig.

Salget af pap-klippekortene sluttede i august. Skulle man brænde inde med ubrugte klip eller hele klippekort efter 15. januar, har man yderligere syv måneder til at få sine penge retur fra kortudstederen.