Kommentar til børne- og familiebesparelser

Udgivet:22. november 2022, 15.00

Læsetid:1 minut

Mogens Pedersen. FOTO: Arkivfoto

Af Mogens Pedersen. Brinkevej 9 6933 Kibæk, socialudvalgsformand i Aaskov Kommune 1986-2001

SPARERUNDE Det er en uansvarlig besparelse på det specialiserede børneområde (udsatte børn og unge), som børne- og familieudvalget lægger op til. Et område, som har været stærkt underbudgetteret siden 1. januar 2007, hvor den nye Herning Kommune opstod efter den kommunale strukturreform.

Skylden ligger hos »regeringspartiet« Venstre og det styrende makkerpar Krarup/Poulsen, der aldrig har interesseret sig for de svageste i samfundet eller mere generelt hele det sociale område!

Og der er tilsyneladende reelt ingen nye toner fra det aktuelle regime i kommunen.

Jeg kan i stedet for udvalgets foreslåede besparelser foreslå:

Halvér det årlige tilskud til Heart. Med cirka 25.000 årlige besøgende betaler Hernings skatteborgere knap 300 kroner til hver besøgende, hvoraf der sandsynligvis er mange gengangere. Besparelse 3,6 millioner kroner årligt.

Luk Midtjyllands Lufthavn. Der er ikke meget længere til Billund end til Karup fra Herning. Og der er langt flere afgange og til mange flere destinationer. Hvis Viborgs erhvervsliv, for eksempel Grundfos, er så vilde med en lufthavn i Karup, må de selv til lommerne. Besparelse 1,2 millioner kroner årligt.

Kig på personaleforbruget på biblioteket. Kultur og medborgerskab, læring og mediestyring har utroligt mange ansatte!

Drop den nye Herningsholmskole.

Indlæser debat