DK Company blander sig i debatten: Stop overproduktion

Direktør Jens Poulsen bakker op om, at branchen er nødt til at tage et større miljøansvar

15. august 2019, 17.25

Debatten breder sig i modebranchen om, hvordan virksomhederne i fællesskab og hver for sig kan sikre en mere bæredygtig produktion. Foto: Flemming Hansen

MODE Tekstilbranchen er en af de store syndere, når det kommer til miljøbelastende produktion. Lige nu er der særligt stor fokus i branchen på at drøfte løsninger og tiltag, og også direktør Jens Poulsen fra DK Company i Ikast byder ind i debatten.

Han peger på, at branchen skal gøre noget ved den overproduktion, der foregår i øjeblikket.

- Der produceres alt for meget tøj til forhold til klodens samlede befolkning. Tøj bliver ikke slidt i dag som tidligere, da grundkvaliteten er hævet. Men vi har ikke styr på forbruget. Det må vi som branche tage alvorligt. Hvis vi som koncern og branche reducerer tøjmængden med måske to procent, vil det skære den samlede produktion ned mere flere milliarder stykker tøj. Det afgørende er, at tøjet, som vi sælger, giver overskud. Ellers er det meningsløst. De fleste virksomheder - også DK Company - kan reducere produktionen med to procent og få en sundere forretning. siger Jens Poulsen til Finans.dk.

Tages op til topmøde

Også blandt de nye aktører i modebranchen er der fokus på bæredygtighed. I Herning Folkeblad mandag talte den Herning-uddannede designer Kim Felecia også om behovet for at skrue ned på produktionen.

- Den enkelte forbruger har ikke behov for at blive præsenteret for nye kollektioner og trends op til 12 gange årligt fra de store brands. Branchen skal sætte farten ned, så vi arbejder med slow fashion i stedet for fast fashion, sagde hun.

Brancheorganisationen Dansk Mode & Textil har peget på, at udviklingen omkring at skabe bæredygtig produktion går for langsomt. Direktør Thomas Klausen glæder sig over, at emnet for alvor er kommet på dagsordenen og håber, at der nu også kommer handling bag ordene.

Han nævner for Herning Folkeblad, at et af de næste branchetiltag kommer til oktober, hvor Dansk Mode & Textil arrangerer »Topmøde 2019« i København. Her er alle landets tekstilfolk inviteret med, og bæredygtighed bliver et af årets temaer.