Der er stadig stor stolthed ved at arbejde i Danske Bank

I Danske Banks afdeling i Herning må de ansatte høre på hvidvask-vitser til privatfester og mange spørgsmål fra kunderne, men der er stadig stor glæde ved jobbet, selv om Estland-spøgelset nok aldrig går væk

15. februar 2019, 05.01

Patrick Bundgaard Philbert (tv.) og Jesper Gadegaard må lægge øre til hvidvask-vitser. De har dog stadig en stolthed ved at arbejde i Danske Bank. Foto: Henrik Ole Jensen

Image Hvis man som ansat i Danske Bank skal til privatfest, er det ikke sikkert, at man som det allerførste hiver en hvid skjorte ud af klædeskabet. For så er man mål for en nem hvidvask-vits, fortæller områdedirektør for erhvervskunderne i Danske Banks Herning-afdeling, Jesper Gadegaard.

- Jeg har da fået vitsen med, at min skjorte vist er vasket ekstra hvid, siger han - og filialdirektøren for privatkunderne i Herning-afdelingen, Patrick Bundgaard Philbert, kan supplere med en anden vits fra privatfesterne.

- Det er noget med, om alle medarbejdere fra Danske Bank har fået en ekstra vaskemaskine hver, så de kan tage arbejdet med hjem og vaske hvidt derhjemme...

De to chefer i Herning kunne fint kunne leve uden vitser, der dybest set handler om, at bankens handlinger ikke har været helt fine i kanten. Men på den anden side lever de også med stikpillerne.

- Humor er en god ting. Og jeg elsker dansk humor, da den jo gemmer på noget alvor bag ved. Når vi skal høre på hvidvask-vitser, er det jo ofte en indgangsvinkel til, at de gerne vil have noget at vide om sagen. Og det fortæller jeg gerne om, siger Jesper Gadegaard.

Patrick Bundgaard Philbert nikker.

- Jeg traf en aktiv beslutning om at stå ved, at jeg er i Danske Bank, når sidemanden til festen spørger: »Hvad laver du så?«.

Der er ikke noget med at svare vævende, at man er i den finansielle sektor.

- Jeg siger, at jeg er i Danske Bank, og så tager jeg dialogen. Stoltheden ved at være i den her bank er der stadigvæk, slår han fast.

Berettiget kritik...