To jyske banker vil fusionere med nyt fælles hovedkontor i Herning

Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse har offentliggjort fusions- og flytteplaner

26. november 2020, 09.03

Vestjysk Bank har i dag stort kontor i Dalgasgade i Herning. Foto: Christian Sjurman

FUSION I en fondsbørsmeddelelse har de to jyske pengeinstitutter, Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse, meddelt, at de ønsker at fusionere. Fusionen vil gøre den fremtidige bank til Danmarks 8. største pengeinstitut.

Som led i fusionen ønsker de to banker at flytte hovedkontoret til Herning. I dag har Vestjysk Bank hovedkontor i Lemvig, mens Den Jyske Sparekasse styres fra Grindsted.

- Det er vigtigt for os fortsat at være til stede i både Lemvig og Grindsted. Men hvis vi valgte at beholde hovedkontoret i enten Lemvig eller Grindsted, ville vi automatisk afskære en masse dygtige medarbejdere, der i dag arbejder i et af de to hovedkontorer, fra at kunne fortsætte i banken. Ved at samle hovedkontorsfunktionerne giver vi de ansatte i de to eksisterende hovedkontorer mulighed for at blive en del af holdet indenfor rimelig kørselstid, samtidig med at vi beholder filialer i både Lemvig og Grindsted, udtaler Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, i meddelelsen.

Den fusionerede bank har valgt at holde fast i Vestjysk Banks navn og logo for at bevare et højt kendskab i det midt- og vestjyske marked. Samtidig holder banken fast i sine filialer i Lemvig og Grindsted.

Niels Fessel, der er bestyrelsesformand i Den Jyske Sparekasse, mener , at de to banker passer godt til hinanden:

- En fusion mellem Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank er den rigtige beslutning på det rigtige tidspunkt. Udover vores lokale forankring deler vi fælles værdier, og vores geografiske placeringer er vidt omfang komplementære. Fusionen vil give os nogle muligheder, som vi ikke får ved at stå alene, siger Niels Fessel, der bliver næstformand i den fusionerede bank.

Læs mere:
Bankfusion bringer 100 nye arbejdspladser til Herning: Kigger efter større lokaler
+Abonnement

Ekstraordinære generalforsamlinger

Næste skridt i processen frem mod en fusion er, at begge pengeinstitutters generalforsamlinger skal tage stilling til ønsket om fusion. Derfor vil der blive afholdt ekstraordinære generalforsamlinger i både Den Jyske Sparekasse og Vestjysk Bank den 13. januar 2021.

På forhånd møder fusionen opbakning fra Arbejdernes Landsbank, AP Pension og Nykredit, der er store aktionærer i begge pengeinstitutter. Også Finansiel Stabilitet og de fem fonde, Den Jyske Sparekasses Støttefond, Sparekassen Løgumklosters Fond, Jelling Sparekasses Fond, Fonden for Sparekassen Farsø og Fonden for Sparekassen i Skals, der alle er store aktionærer i Den Jyske Sparekasse, støtter planerne om fusion med forbehold for opfyldelse af visse betingelser.