Ny spidskandidat for Radikale i Vestjylland

Radikale Venstre har fem kandidater klar til et kommende folketingsvalg

26. maj 2021, 09.01

Johan Brødsgaard, byrådsmedlem i Silkeborg, er ny spidskandidat for De Radikale i Vestjyllands Storkreds. Foto: Martin Ballund

HERNING Radikale Venstre i Vestjylland, der dækker ni kommuner i det midt- og vestjyske, har for nylig holdt storkredsmøde.

På dagsordenen var prioritering af kandidater til det kommende folketingsvalg.

Ved seneste valg var det den nuværende MF’er, Andreas Steenberg, som partiet havde sat øverst på listen. I mellemtiden har han rykket opstillingskreds til Østjylland, og det har medført en større rokade hos partiet i det vestjyske.

Silkeborg Kommunes viceborgmester, Johan Brødsgaard, er valgt til ny spidskandidat. Han har været i lokalpolitik siden kommunalvalget i 2013 og er udvalgsformand for kultur-, fritid- og idræt. Han sidder også i Radikale Venstres øverste ledelse, forretningsudvalget.

- Det er et stort skulderklap fra mit lokale bagland, som jeg er enormt ydmyg omkring. Jeg er bosat i vores landsdel og har arbejdet med politik i det midt- og vestjyske de sidste 10 år. Jeg håber på at kunne trække på den erfaring, hvis jeg vælges til Folketinget, siger Johan Brødsgaard.

Radikale har fem kandidater, og på næste pladser kommer Katrine Olldag, Viborg Vest og Herning Syd, Josefine Schlosser, Lemvig-Struer og Holstebro, Rasmus Bach Krabbe, Silkeborg Nord, og Hanne Roed, Viborg Øst.

Indlæser debat...