Smittestigning får konsekvenser: Skrappe besøgsrestriktioner på samtlige plejecentre og bosteder i Ikast-Brande

Fra i aften klokken 18 kan kun de nærmeste pårørende og kun en person ad gangen besøge beboere på plejecentre og bosteder i Ikast-Brande Kommune på grund af den aktuelle stigning i corona-smitte i kommunen

17. november 2020, 14.04

Fra i aften, tirsdag, bliver alle plejecentre, som her Bøgildlund i Ikast, og bosteder i Ikast-Brande Kommune omfattet af besøgsrestriktioner på grund af smittestigningen i kommunen - som i øjeblikket også omfatter en minkfarm. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST-BRANDE En stigning på ni nye tilfælde af corona-smittede får nu konsekvenser for besøg fra pårørende på samtlige kommunale plejehjem og bosteder i Ikast-Brande Kommune.

Fra klokken 18 i aften må kun én, navngiven pårørende komme på besøg, mens hyppighed og tidspunkter for besøgene skal aftales med de enkelte institutioner.

- Pårørende skal så vidt muligt dreje sig om lige linje - det vil sige et barn, en ægtefælle eller på bostederne enten far eller mor, siger Flemming Storgaard, der er kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune.

Smittede borgere og mink

Besøgsrestriktionerne er indført på grund af det såkaldte incidenstal. Med de nye smittetilfælde ryger Ikast-Brande kommune op på 101,5 smittede per 100.000 borgere. Da der i Ikast-Brande Kommune samtidig for nyligt blev konstateret et nyt tilfælde af corona-smitte på en minkfarm, giver det ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed grund til at reagere.

- På grund af både smittetallet - som i reelle tal handler om 42 smittede borgere - og så minksituationen er vi netop blevet kontaktet af styrelsen, der har givet os anvisninger for de nye restriktioner, siger Flemming Storgaard.

De nye besøgsrestriktioner indeholder samtidig en undtagelse i forbindelse med beboere med kritisk sygdom. I de tilfælde gives der dispensation til besøg af flere pårørende, lyder det fra kommunaldirektøren. De nye besøgsrestriktioner gælder foreløbigt frem til 17. december.

- Kun tiden viser, om de skal forlænges, men en bedring i smittetallet kan samtidig også give anledning til at revurdere dem inden da, siger Flemming Storgaard.