Hesten Lille Per fra Ikast er med i den nye »Far til fire«-film - dog ikke i rollen som »Lille Per«

Lokal filmskuespiller med fire ben, masser af hovskæg og en kampvægt på omkring et halvt ton mødte biografgængerne

26. oktober 2020, 19.02

Hesten Lille Per havde søndag taget turen fra sin boks på Højris Rideklub til Ikast Bio. Årsagen var, at hesten spiller med i den nye film i serien »Far til fire«, og derfor var det oplagt at lade den firbenede stjerne deltage i et reklamefremstød for den lokale biograf. Her ses Karin Lindved fra Højris Rideklub holde hesten, mens niårige Kasper Frank Brix fra Bording hilser på. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Lille Per er en fiktiv person i fænomenet »Far til fire«.

De fleste kender ham som drengen, der går rundt med sin tøjelefant Bodil.

Men Lille Per er også en hest af kød og blod. Dét kunne man forvisses om søndag eftermiddag, hvor hesten stod ved Ikast Bio og tiltrak sig en del opmærksomhed som optakt til den nyeste film, » Far til fire og vikingerne«.

Hesten har nemlig spillet en mindre rolle i den nye film.

- De kører i en gammel hestevogn, som han trækker sammen med en anden hest, fortalte 12-årige Silja Isen Strømgaard fra Ikast.

Hun har allerede set filmen og var taget i biografen med veninden Sophia Kristine Lundsiig på 11 år, som skulle se filmen for første gang.

På kost hos Jim Lyngvild

Hesten Lille Per bor til daglig på Højris Rideklub, hvor den arbejder som fysioterapihest.

- Det var et helt tilfælde, at vi fik ham. En hestehandler henvendte sig til os, og det lød lige som den hest, vi stod og manglede, fortalte Karin Lindved fra Højris Rideklub.

Søndag stod hun for at holde Lille Per i tøjlerne, mens han godmodigt lod sig klappe af børn, som ankom til biografen.

Det var i efteråret 2019, at den firbenede Lille Per, der er af racen Irish Cob, blev købt af Højris Rideklub,

- Vi kunne dog ikke komme til at se hesten, for den var på Jim Lyngvilds gård, hvor filmen blev optaget. Så vi aftalte, at få hesten på prøve i 14 dage, når optagelserne var færdige, og så har vi haft ham lige siden, sagde Karin Lindved.

Trænet til det store lærred

Egentlig var det planen, at rideklubben ville se hesten lidt an, inden den fik lov til at indgå i ridefysioterapien, men det var ikke nødvendigt.

- Han er en meget tillidsvækkende hest, så han kunne være med fra begyndelsen, sagde Karin Lindved.

Hesten er 12 år gammel og er født på Orø. Det erfarede Karin Lindved, da hun undersøgte hestepasset.

Navnet Lille Per har han fået i Ikast, for oprindeligt hedder han »Romany’s Cashel«.

Han er trænet til karrieren som skuespiller af Gry Rømer Wolf og Carsten Wolf fra Ebberup på Fyn og har også flere filmtitler på sit cv. Ud over deltagelse i den nyeste Far til fire-familiefilm er han også på setlisten i filmen »Eriks krig«.

God til at lystre

Lille Per er bedre redet, end Karin Lindved havde turdet forestille sig, da rideklubben købte ham.

- Han har prøvet lidt af hvert og har blandt andet kørt optog ved byfester og været brugt til forestillinger ved dyrskuer. Han er også meget veluddannet i dressur, da han tidligere har været med i et showhold for Irish Cob-heste. Så han lystrer, hvad man siger. Det er en fordel, hvis man i ridefysioterapien ikke har så mange kræfter, så kan man bruge stemmen i stedet for tøjlen, og så stopper han fint, forklarede Karin Lindved og tilføjede:

- Han har ikke ligefrem en hovedrolle i den nye film, men han er meget populær.

Lille Per, der er af racen Irish Cob, flyttede ind i Højris Rideklub i 2019, og er nu en del af klubbens ridefysioterapi. Han er en meget tillidsvækkende, rolig og veltilredet hest, forklarer Karin Lindved. Foto: Henrik Ole Jensen