Torsdagens nyhedsoverblik: Bankkunder udsættes stadig for svindel-forsøg og en FCM-australier med Champions League-drømme

Du får her et overblik over nogle af torsdagens tophistorier fra Herning Folkeblad

28. maj 2020, 20.44

Fotos: Tom Laursen, Flemming Hansen og Jesper Wind

NYHEDSOVERBLIK Handelsbanken i Herning fortalte i sidste uge, at flere kunder er blevet udsat for svindelforsøg, hvor svindlere via telefonopkald eller mails forsøger at franarre kunderne koder og penge.

I dag kunne bankdirektør Arnth Stougaard så fortælle, at forsøgene fortsat florerer.

Knud Nielsen fra Kibæk, der er kunde i banken, er en af dem, der er blevet udsat for svindelforsøg.

- Jeg har faktisk fået nyt dankort, og derfor har der været flere virksomheder, der har henvendt sig for at bede om detaljerne om det nye dankort, så betalingerne kunne fortsætte, fortæller han blandt andet.

Læs hele artiklen her:
Bankkunde i Herning om udspekuleret svindel: Det fik ikke mine alarmklokker til at ringe
+Abonnement
Knud Nielsen er en af de Handelsbanken-kunder, der de seneste dage har været udsat for svindelforsøg. Foto: Flemming Hansen

Drive-in koncerter i Herning er begyndt

Onsdag blev den første af flere drive-in koncerter i Herning afholdt.

Sangeren Annika Aakjær gik på scenen på Landsskuepladsen foran 110 biler. I bilerne kunne publikum lytte til musikken og kunstneren via bilradioen, og der blev blinket med lygterne og dyttet som respons.

Torsdagens koncert med Malk de Koijn blev aflyst på grund af for få solgte billetter, mens optrædenerne fredag, lørdag, søndag og mandag afvikles som planlagt.

Her kan man opleve Claus Hempler & Teitur, Mads Langer, Onkel Reje, Lars Lilholt, L.O.C., Ude af Kontrol og Mads & Monopolet.

Læs reportagen fra Landsskuepladsen her:
Blinkende lygter og klapsalver med båthorn: Drive-in koncerter i Herning er begyndt
+Abonnement
Annika Aakjær havde fra den 3,5 meter høje scene udsigt over 110 biler ved Landsskuepladsen bag MCH Messecenter Herning til den første drive-in koncert, Live Nation holder i Herning. Hen over pinsen vil navne som Anders »Anden« Matthesen, Mads Langer og L.O.C også spille. Foto: Jesper Wind

Designermøbler får nyt liv i genbrugsbutik

De ansatte i Herning Kommunes Genbrugsbutik er kommet godt fra start. Der har dog været lidt udfordringer med at sætte korrekte priser på varerne.

- Vi har allerede oplevet at snyde os selv godt og grundigt. Det var med en Fritz Hansen-stol, som vi solgte for 75 kroner. Da køberen havde betalt, sagde han, at den var 10.000 kroner værd. Sådan en fejl bliver man lidt klogere af, fortæller Torben Evers, der arbejder i butikken.

Det er dog ikke det eneste designermøbel, butikken ligger inde med.

Da Herning Folkeblad lagde vejen forbi, havde man også Fritz Hansen og Børge Mogensen-stole til salg.

Læs mere her:
Designermøbler får nyt liv i genbrugsbutik: I Herning bliver Børge Mogensen og Fritz Hansen bare smidt ud
+Abonnement
Anja Knudsen (t.v.) og Angelina Kosar var bare på besøg i Herning Kommunes Genbrugsbutik på Mørupvej for at ose. Men de gik ikke tomhændet fra butikken, som bugner af genbrugsguld. Foto: Flemming Hansen

Awer Mabil vil blive i FCM

Selvom Awer Mabil ofte nævnes som et af FCM-truppens varmeste salgsemner, har australieren selv ingen planer om at skifte klub lige foreløbig.

- Jeg er i den bedste klub i Danmark, og jeg er glad for at være her, slår han fast og kommer også ind på, at han drømmer om at komme i Champions League med FC Midtjylland.

Læs hele artiklen her:
Ingen planer om klubskifte: Awer Mabil vil i Champions League med FCM
+Abonnement
- Hvorfor skulle jeg tage andre steder hen? synes Awer Mabil at spørge. FCM-profilen har ingen planer om et klubskifte. Foto: Tom Laursen

JBS står til at tabe millioner på redningsplan

JBS står til at miste millioner efter kollaps hos PWT Group - firmaet bag Tøjeksperten.

På tirsdag skal kreditorerne stemme om, hvorvidt de kan godkende rekonstruktionsplanen. Her kan direktør Michael Alstrup ikke garantere, at svaret bliver et ja fra JBS.

- Jeg kan ikke garantere, at vi stemmer den her igennem. Og det er også klart, det er ikke kun er vores mening, der tæller. Der er mange interessenter og store kreditorer, siger direktøren.

Læs mere:
Efter milliontab: JBS vil ikke garantere Tøjeksperten-redning
+Abonnement
Direktør Michael Alstrup fra JBS fortæller, at Herning-firmaet står til at miste millioner efter kollaps hos PWT Group - firmaet bag Tøjeksperten. Foto: Flemming Hansen