Standpunkt: En dejlig historie om hunden Apo

Udgivet:19. januar 2022, 09.39

Læsetid:3 minutter

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Vibeke Larsen
Chefredaktør| vib@herningfolkeblad.dk

Hvor var det da en fantastisk historie, vi kunne bringe i Herning Folkeblads spalter og på vores nyhedssite i går.

Jeg tænker på journalist Martin Hoves interview med Matilde Rosendal fra Herning og beretningen om hjælpsomhed og nærmest et lille hundemirakel i Norge.

Rigtig mange frivillige nordmænds ihærdige indsats og vedholdenhed er endt med, at hunden Apo blev fundet og genforenet med Matilde Rosendal og hendes to børn på tre og seks år, efter at den havde været forsvundet i 15 dage i kulde og barsk natur i de norske fjelde.

Den 10-årige bearded collie, Apo, stak af nytårsaften fra familien, som var på ferie i en hytte i den norske by Geilo. Hundens ejer, Matilde Rosendal, var ude med skrald, da brag fra fyrværkeri skræmte Apo, som stak af og forsvandt. Via forskellige Facebook-grupper blev folk opmærksomme på familien og den savnede hund, og nordmænd fra nær og fjern dukkede op i området og hjalp allerede fra 1. januar med at lede.

Mens Matilde Rosendals håb om at finde Apo i live svandt ind, som både 5, 10 og 12 dage gik, nægtede de mange frivillige nordmænd at opgive eftersøgningen. Det gav pote.

Flere end hundrede frivillige har hjulpet til. 29 personer deltog fast i eftersøgningen, og det hele endte med, at en lokal mand fandt Apo. Hunden har forfrysninger i poter og ører, men har det efter omstændighederne godt, forlyder det.

Dusøren på 10.000 kroner vil manden ikke have. Så den donerer Malene Rosendal til den lokale indsamling, der også er kommet ud af eftersøgningen.

De indsamlede penge skal gå til en varmesøgende drone, der kan bruges ved andre eftersøgningsaktioner i området.

Jamen, det bliver jo ved med gode historier i historien.

Matilde Rosendal ved nærmest ikke, hvordan hun skal kunne takke de mange hjælpsomme nordmænd nok.

- Jeg synes, det er så imponerende. De har brugt 14 dage på at lede efter en dansk hund. Det, tror jeg ikke, var sket i Danmark. Jeg har tudet så meget. Tanken om, at han efter 10 år skulle ende sine dage skrækslagen, alene og ved at fryse ihjel ... sagde hun i Folkebladet i går - og til norske medier som VG, NRK og Dagbladet i Oslo, hvor historien også har været bragt.

Det er altså også en rigtig god og rørende historie. Med dramatik, hele følelses-paletten, sammenhold, hjælpsomhed, vilje, næstekærlighed og happy end.

Om man er hundemenneske eller ej, tror jeg, at de fleste læsere er blevet lidt ekstra varme om hjertet, efter at have læst historien. Den slags gode beretninger har vi brug for.

Fik du ikke læst historien i Folkebladet eller på vores website i går?

Den må du ikke snyde dig selv for.

Du kan finde den i tirsdagens e-avis-udgave eller her på herningfolkeblad.dk, hvor du også kan se videoer. Den ene, da den bekymrede familie ringes op og får at vide, at Apo er fundet. Den anden fra selve genforeningen, da den oven ud lykkelige familie er i Norge for at hente en logrende glad Apo hjem til Herning igen.

Det er altså lige til at blive både rørt og i godt humør af.

Heja Norge!

Læs også
<span>Miraklet i Norge:</span> Herning-hunden Apo overlevede 15 dage alene i de barske norske fjelde <span>Miraklet i Norge:</span> Herning-hunden Apo overlevede 15 dage alene i de barske norske fjelde
Læs også:
Miraklet i Norge: Herning-hunden Apo overlevede 15 dage alene i de barske norske fjelde