Marked ved kilden

13. juni 2019, 14.41

Klosterlund Museum og den skønne Bølling Sø danner rammen om det traditionsrige Kildemarked. Foto: Privatfoto

KLOSTERLUND Hvert år besøger rigtig mange glade sommergæster det idyllisk beliggende Kildemarked ved bredden af Bølling Sø. Igen i år er der masser af oplevelser for både store og små, når Klosterlund Museum og museets trofaste støtter holder Kildemarked. Nostalgien er i centrum på det kulturhistoriske marked. Som gæst kan man snuse til en række vidt forskellige gammeldags håndværk som knipling, børstenbinding, plantefarvning og meget mere. Man kan også tage en tur i hestevogn, gøre en god handel i boderne eller få en dejlig frokost i det grønne.

Traditionen tro vil smedene vise hvordan man »ringer« et vognhjul, det lokale kor »Ekko« og musikgruppen »Én gang om året« optræder igen i år, og som vanligt vil det være muligt at få grillet lammesteg.

Kildemarkedet ved Klosterlund har fokus på det kulturhistoriske indhold, og markedets gæster kan se, hvordan forskellige traditionelle håndværk blev udført i gamle dage. Viften af håndværk er bred og spænder fra tekstilhåndværk og kunsthåndværk til savværk, rebslagning og smedning. Men er man mere til benzin i blodet, vil det nok være veterankøretøjer i form af motorcykler og brandbiler, der trækker mest.

Der er også rig mulighed for at handle i de mange boder eller besøge museet, der naturligvis har åbent hele dagen.