Så er det afsløret: Royal Run i Herning bliver med kongelig deltagelse

Det bliver med kongelig deltagelse, når Royal Run til pinse løber af stablen i Herning

Udgivet:23. januar 2023, 09.02

Læsetid:2 minutter

Kongehuset har i dag offentliggjort, at årets Royal Run i Herning bliver med prominent og kongelig deltagelse. Foto: Lars Møller

HERNING Det bliver årets største motionsfest i Herning Kommune, når Royal Run 29. maj afholdes i byen.

I dag, mandag, har Kongehuset offentliggjort, at Royal Run i Herning bliver med deltagelse af selveste H.K.H. Kronprins Frederik, som vil løbe med på en af distancerne. Det oplyser Herning Kommune i en pressemeddelse, hvori borgmester Dorte West (V) udtrykker sin store glæde.

- Jeg er meget glad for, at H.K.H. Kronprins Frederik har valgt at lægge vejen forbi Herning og løber med til Royal Run. Jeg tror, at det betyder rigtig meget for mange - både deltagere i Royal Run - men også andre herningensere, som vil få en stor oplevelse ved at være tilskuer til, at Kronprinsen løber her i Herning, siger Dorte West i pressemeddelelsen.

Kronprins med mange meter

Ifølge Kongehuset besøger Kronprinsen tre byer til årets Royal Run. Han begynder dagen med at løbe i Aabenraa for så at tage til Herning, inden han slutter af ved løbet i København.

For H.K.H. Kronprinsesse Marys vedkommende begynder hun dagen med at løbe i Nyborg, hvorefter hun tager til Nykøbing Falster og løber med.

Gigantisk motionsfest

Det royale løb har vist sig at være et særdeles stort tilløbsstykke her i byen. 15.000 har allerede købt et startnummer til Royal Run i Herning, og flere end 2600 er på venteliste for at få en plads. Eventet i Herning blev udsolgt på cirka fem uger.

Hos Herning Kommune fortæller sport- og eventmanager Elo Christensen, at Herning Kommune er i fuld gang med forberedelserne.

- Vi vil skabe en unik oplevelse omkring Royal Run. Deltagerne skal ud på gå- og løberuter, der er henholdsvis One mile (1,6 kilometer), 5 kilometer og 10 kilometer. Og vi håber, at det bliver en folkefest med masser af royal fejring og festlig underholdning. Og så glæder vi os bare til at vise Herning frem, siger han i pressemeddelelsen.

Royal Run

Royal Run afholdes 2. pinsedag, 29. maj 2023.

Royal Run ’23 finder sted i Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-årsfødselsdag.

Man kan løbe og gå distancerne One mile (1,6 kilometer), 5 kilometer og 10 kilometer.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet - som DIF og DGI står bag - og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartnere på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Kilde: Royal Run

Indlæser debat