Kan I finde stemplerne?

11. marts 2021, 12.51

Joan Hansen opfordrer alle til at komme ud i Herning Kommunes dejlige natur. Foto: Flemming Hansen

AKTIVITER I en tid hvor det desværre ikke er muligt at afholde arrangementer og events, må vi tænke i andre baner, for at kunne invitere kommunens borgere ud i naturen.

Op til vinterferien uddelte vi et stempelhæfte, der er rettet mod børnefamilier med børn i indskolingsalderen og derfor modtog alle kommunens børn fra 0. til 2. klasse stempelhæftet inden vinterferien.

Men det er ikke kun børnefamilier, der har mulighed for at få stemplet, det kan nemlig hentes hos Herning Bibliotek, Visit Herning og i udstillingsrummet i Løvbakkerne.

Herning Bibliotek er ikke åbent på grund af corona - men borgerne kan komme hver dag mellem klokken 10 og 18 og hente forudbestilt materiale.

Hæftet tager udgangspunkt i de fire centrale ord i Friluftsstrategien: Bevægelse, læring, fællesskab og oplevelser. Børnefamilierne og alle andre inviteres ud til 16 forskellige steder, som er udvalgt i forhold til de førnævnte fire centrale ord og geografisk spredning i kommunen. Motivationen til at komme ud er en »stempeljagt«. Hvert sted vil være forsynet med et gnidetrykstempel, som skal afsættes på et markeret felt på den bagerste side i hæftet.

De 16 steder er som sagt godt geografisk fordelt i vores dejlige kommune, som jo er den tredje største kommune arealmæssigt i landet. Vores natur er unik, og derfor er det også spændende at komme andre steder, end der hvor man lige plejer, tænker jeg. Så udflugten kan gå til Gindeskov Krat ved Haderup, Kartoffelkælderen i Hodsager samt en tur over Storeåen til Stoubæk Krat, Sinding Shelterplads, hvor man ofte kan se en masse mountainbikekørere, Abildå Brunkulsleje, Gødstrup Sø, hvor der er fitness og fugle hele året, Knudmosen, hvor der er mange forskellige ruter, og så kan man lave en lille »bjergbestigning«, så man kommer op på Knudmosebjerget, som er 80 meter over havets overflade, Løvbakke Naturcenter, Birks smukke landskaber, bygninger og kunstværker, Svanholm Sø i Sdr. Felding, Præstbjerg Naturcenter Sørvad, Arnborg Anlæg, Søby Brunkulslejer/ Elmers Hus - husk kun at gå på afmærkede stier, Vorgod Å, Vildbjerg, Ørre Hede/ Helenes Hus og spændhuset har fået nyt stråtag, Lillelund Engpark og Fuglsang Sø.

Indtil videre er der blevet udleveret cirka 3500 af de 4000 stempelhæfter, Biblioteket har delt over 100 ud og har fået nye forsyninger, og der er taget rigtig mange ude i Løvbakkerne, men der er fyldt op med stempelhæfter igen.

Når børnene fremviser den fyldte stempelside, belønnes de første 200 familier med en »Min naturbog 50 ting du skal prøve i naturen før du fylder 12«. Bogen inviterer på flere eventyr i den magiske, vilde, sjove og sunde danske natur.

Der er flere, der har kunnet fremvise 16 stempler og har dermed fået bogen.

Stempeljagten fortsætter, og det er planen, at stemplerne bliver hængende resten af 2021.

Så jeg kan kun opfordre til at tage på stempeljagt, så naturoplevelserne kan blive til livslange gode minder om tid i naturen sammen med forældre eller bedsteforældre.

Rigtig god fornøjelse.

Indlæser debat...