Plat at foreslå at byrådet skal blæse på lovgivningen

Udgivet:18. marts 2023, 10.08

Læsetid:2 minutter

Dina Raabjerg. Foto: PR-foto

Af Dina Raabjerg byrådsmedlem i Ikast-Brande Kommune for Det Konservative Folkeparti

HELLIGDAG Når mine kollegaer i DF spilder byrådets tid på at stille forslag, de ved ikke kommer igennem - og som heller ikke ligger inden for kommunens kerneopgave - så er det populisme af værste skuffe. DF har nemlig valgt at stille forslag om at gøre store bededag til en kommunal fridag i Ikast-Brande Kommune; altså for kommunens ansatte og byrådet.

Særlig populistisk bliver det, når man tager i betragtning af, at vi har et shit-load af problemer, som vi i stedet for burde bruge vores sparsomme tid sammen på (undskyld sproget).

Kommunerne skal overholde loven. Og det tilkommer ikke byrådsmedlemmer at stille forslag til, hvordan vi skal forsøge at underminere lovgivningen. Hvor ville vi være henne, hvis vi bare fra tid til anden kunne sige »den lov blæser vi på, for den kan vi ikke lide?«

Hvis man tænkte - helt utopisk - at et flertalt vedtog et sådant forslag, så fik vi nok også en balle af borgerne. Vi ville lukke borgerservice, skoler og dagtilbud, mens alle de privatansatte går på arbejde og iøvrigt selv skal finde en løsning på pasning af deres børn - på en helt almindelig hverdag.

Jeg er personligt rasende over, at man fjerner store bededag. Det kan jeg så forsøge at få lavet om via mit politiske bagland. Men som kommunalpolitiker tilkommer det mig ikke at gå imod et lovligt valgt folketingsflertals beslutninger.

Med sit forslag respekterer DF ikke vi andres tid. Og man respekterer og prioriterer heller ikke kommunens store udfordringer over muligheden for at slå plat på borgernes frustration over store bededag.

Lad mig bare nævne nogle få af de ting, vi i stedet for har brug for at gøre noget ved, og som har en direkte konsekvens for det, vi kan tilbyde kommunens borgere:

Svært at få og holde på personale på ældreområdet

For lave indtægter blandt andet fordi vi ikke tiltrækker folk med høje indkomster

Flere ældre og færre i den arbejdsdygtige alder = højere udgifter og lavere indtægter

Vi er dårligere til at få unge i job og arbejde end landsgennemsnittet

Fortsæt selv listen ...

Indlæser debat