Dræbte værnepligtig ved Karup: 72-årig flugtbilist accepterer sin dom

72-årig mand vil ikke anke til Landsretten

14. september 2020, 13.09

Et billede af den formodede gerningsmands bil blev frigivet i forbindelse med eftersøgningen. Nu er den 72-årig mand sigtet i sagen. Foto: Screendump

KARUP En 72-årig bilist, der påkørte og dræbte en soldat ved Flyvestation Karup sidste år, blev 3. september ved Retten i Vborg idømt tre måneders ubetinget fængsel.

Ved den lejlighed udbad han sig 14 dages betænkningstid i forhold til, om han ville anke domme til Landsretten. Men det vil han ikke. Det skriver Tv-MidtVest.

- Det er ikke til at løbe fra fakta. Det er min klient, der har påkørt den fodgænger, men der ligger nogle ting i forhold til, hvad der skal til for at dømme for uagtsomt manddrab. Det, der går forud for påkørslen, mener vi, at fodgængeren bærer ansvaret for. Vi accepterer, at han ikke kan blive frifundet for hans ageren efter påkørslen, siger mandens forsvarer, Jan Mortensen, til tv-kanalen.

LÆS OGSÅ:
Dødsulykke ved flyvestation: Flugtbilist idømt tre måneders ubetinget fængsel

Troede det var et rådyr

Påkørslen fandt sted om aftenen 7. oktober sidste år ved et fodgængerfelt mellem KFUM-soldaterhjemmet og Flyvestation Karup i Midtjylland.

Bilisten har forklaret, at han troede, det var et rådyr, han havde påkørt.

Han standsede ikke, fordi han ikke havde medbragt et værktøj til at kunne aflive dyret, har han forklaret. Der gik flere dage, indtil han via tekst-tv læste om hændelsen. Først da indså han, at han havde påkørt og dræbt et menneske, har han fortalt.

Alligevel meldte han ikke sig selv til politiet.

Det lykkedes Midt- og Vestjyllands Politi at finde frem til manden ved hjælp af nogle grynede optagelser fra et videokamera ved flyvestationen.

Det var en streamer på bilen, der førte politiet på sporet af manden.

En uge efter ulykken kunne politiet anholde manden i sit hjem i Viborgs opland.

LÆS OGSÅ:
Flugtbilist fra dødsulykke fundet: 71-årig sigtet efter ulykke ved Flyvestation Karup