Månedens buket fra DGI til Bergmann: Du er motoren i vores klub

I 56 år har Kirsten Bergmann været en sædeles aktiv del af HGF Atletik & Motion. Midt i en træningsaften blev hun overrasket med Månedens Buket fra DGI

Udgivet:03. juni 2022, 11.39

Læsetid:2 minutter

Kirsten Bergmann blev overrasket midt i atletiktræningen, da HGF-medlemmer sammen med DGI overrakte hende Månedens Buket for mere end 50 års virke i klubben. Foto: PRivatfoto

HÆDER Alle snakker om, hvor vigtig en rolle frivillige spiller for foreninger og aktiviteter. For at kaste lys på indsatsen og sige tak har man hos DGI Midtjylland blandt andet et initiativ, der hedder »Månedens Buket«. Det betyder, at man på fast basis uddeler anerkendelse til en forening, et hold, en leder eller en træner.

Og forleden var blomsterbuddet forbi Herning Atletikstadion for at aflevere månedens buket til træner og mangeårigt bestyrelsesmedlem Kristen Bergmann, HGF Atletik & Motion.

Overrækkelsen skete på en normal træningsaften, hvor Kirsten Bergmann var i fuld gang med træningen, da Anni Lyskjær, foreningskonsulent i DGI Midtjylland, dukkede op med en buket blomster og diplom.

En stor flok af foreningens medlemmer var i al diskretion mødt op i klubhuset for at være med til overraskelsen.

Kirsten Bergmann er træner for atletik i aldersgruppen fra 13 år, men arbejder også som frivillig på tværs af alle klubbens aktiviteter.

I begrundelsen for blomsteroverraskelsen hed det blandt andet, at Kirsten Bergmann utrætteligt og igennem 56 år har lagt et kæmpe arbejde i at gøre HGF Atletik & Motion til en spirende og aktiv klub med masser af sunde, sjove, sociale og seriøse aktiviteter, hvor alle kan være med.

Træneren blev også kaldt for »motoren i vores klub« og hun blev rost for sin løbende og vedholdende direkte kontakt til specielt de unge atleter undervejs i de seneste to år med corona-nedlukning.

Selv siger Kirsten Bergmann, at samværet med børn og unge giver hende en masse.

- At følge med i deres verden er inspirerende og med til at holde mig i gang, sagde hun med buketten i hånden.

Kirsten Bergmann kom med i atletikken i Herning, samtidig med at hun begyndte på Hering Seminarium i 1965. Forinden havde hun både dyrket atletik og været i gang som træner i hjembyen Viborg.

- Jeg blev derfor ret hurtigt både aktiv og træner i en bred vifte af de klassiske discipliner, her i HFG – dog undtaget hammerkast og stangspring, som piger simpelthen ikke måtte dyrke den gang. Men løb højde- og længdespring var helt OK. I dag koncentrerer jeg mig omkring sprint, spring og mangekamp her i foreningen, forklarer Kirsten Bergmann, der også har taget sin tørn i bestyrelsesarbejdet og som arrangør af atletikstævner og diverse løb.

På den private front har HGF også bidraget til Kirsten Bergmanns tilværelse: Ægtemanden Leif mødte hun nemlig i sine første år i klubben. -SEJER

Kirsten Bergmann. Foto: Jørn Deleuran

Indlæser debat