Så er der atter udsigt til kø på motorvejen

Denne gang drejer det sig om broerne over Fjederholt Å

Udgivet:09. maj 2023, 14.38

Læsetid:1 minut

Turen er kommet til fugerne på motorvejs-broerne over Fjederholt Å. Foto: Vejdirektoratet

5 måneder siden

BRANDE Fugerne på motorvejsbroerne over Fjederholt Å på Midtjyske Motorvej er i dårlig stand og trænger til at blive udskiftet. Det arbejde er Vejdirektoratet netop gået i gang med.

Det er dilatationsfugerne på to motorvejsbroer mellem Herning og Brande, der bliver repareret. Dilatationsfugerne sørger for, at broen kan bevæge sig ved temperatursvingninger, så brodækket udvider sig om sommeren og trækker sig sammen om vinteren.

Arbejdet begyndte i mandags og slutter mandag 19. juni. På begge broer bliver arbejdet delt op i to etaper.

Deja-vu

I første etape bliver den inderste vognbane og nødsporet afspærret, mens anden etape medfører, at vognbane to og midterrabatten bliver afspærret. Der vil altså være ét farbart spor i hver retning i hele udførelsesperioden.

Der er indført en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen i hele perioden med vejarbejde. Det sker af hensyn til sikkerheden for både trafikanter og vejarbejdere.

Der kan, mens renoveringsarbejdet står på, forekomme kø på travle tidspunkter af dagen og særligt i morgen- og eftermiddagstimerne.

Vejdirektoratet beklager i en pressemeddelelse på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

For flere daglige bilister på motorvejs-strækningen kan det aktuelle broarbejde forekomme som en slags deja-vu, men det broarbejde, der blev gennemført sidste efterår var på broerne over Holtum Å.

Det er første gang siden anlæggelsen i 2005, at fugerne ses efter i sømmene over Fjederholt Å.